България получи шанса да е една от първите държави в

...
България получи шанса да е една от първите държави в
Коментари Харесай

Издирват изчезнали деца чрез Facebook

България получи шанса да е една от първите страни в района, която вкарва и ще употребява при нужда системата " AMBER Alert – изчезнало дете ", съобщи БГНЕС.

" AMBER Alert – изчезнало дете” съставлява система, обвързвана с приложението на Фейсбук, която дава опция на правоохранителните органи да изпратят известие, съдържащо настояща фотография и информация за търсеното дете, до всички консуматори на обществената мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от местоположението на изгубване.

С над 2 милиарда консуматори, този инструмент е извънредно мощен при издирването на изчезнали деца с заплаха за живота и здравето им. Въвеждането на системата " AMBER Alert – изчезнало дете” се случва с помощта на положителното съдействие през последните 4 години сред бранш " Киберпрестъпност " към ГДБОП - Министерство на вътрешните работи и компанията Фейсбук Inc и в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Стартът ще бъде даден на 29 януари, на конференция в ГДБОП, в която ще вземат участие представители на управлението на Министерство на вътрешните работи и на ГДБОП, както и шефовете по сигурността във Фейсбук Inc за Европа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР