България получи шанс да играе на АТП Къп след окончателно

...
България получи шанс да играе на АТП Къп след окончателно
Коментари Харесай

Гришо отказа България да играе на АТП Къп

България получи късмет да играе на АТП Къп след дефинитивно отпадане на тима на Австрия от конкуренцията, само че няма време за организация да се възползва от тази опция. Това разгласи пред ТенисКафе мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов. Причината е късната дата, в която се откри опцията за присъединяване. За да се събере съставът ни в Австралия, са нужни визи, а няма задоволително време за правене на нужната документи и пътешестване.
Първата ракета на Австрия Доминик Тийм се отхвърли от конкуренцията още в средата на декември. Вчера това стори и втората ракета Денис Новак, а според новия правилник на ATP Cup всеки тим би трябвало да има най-малко един представител в Топ 250, с цел да взе участие в шампионата. Това отвори вратата за присъединяване на тима ни, който бе първа запаса. При такава обстановка уредниците от АТР влизат непосредствено в диалози с капитаните на тимовете, т.е. с първите ракети, тъй като шампионатът е частен и в него по никакъв метод не са въвлечени съответните национални федерации по тенис.
Георги Стоименов изясни, че екипът на най-хубавия български тенисист си е бил дал 25 декември като финален период да реагира за евентуано присъединяване в Сидни. След това към този момент нямало да има време да се събере състав, да се извадят визи и други нужни документи.
Григор Димитров и втората ни ракета Димитър Кузманов са в Австралия - единият е записан за шампионат в Мелбърн, а другият в Бендиго. Оказва се, че и третата ни ракета Адриан Андреев, също има виза.
Това самият Андреев заяви на профила си в инстаграм, като разгласява и диалога си с представител на АТР, който в неделя (26 декември) го попитал дали има виза и може ли да реагира, тъй като се обрисува Австрия да не взе участие и ревизира дали България може да събере най-малко " трима членове, в случай че Григор Димитров се съгласи да играе ". Андреев дава отговор позитивно, на което от АТР му споделят, че ще приказват първо с Димитров (първата ракета и капитан на отбора ни).
На идващия ден (понеделник, 27 декември) Андреев получава отговор, че " Григор реши да следва първичния си проект и да взе участие на шампионата в Мелбърн. Той няма да играе на АТР Cup, тъй че ще бъде признат идващ отбор”.
Така България няма да има опция да повтори присъединяване си от 2019-а, когато при дебюта си на АТП Къп записа две победи - над Англия и Молдова в груповата фаза. Тогава Гришо финансира присъединяване на тима ни. Сега той е декларирал присъединяване на шампионата от АТР 250 в Мелбърн, където е подложен под №2.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР