България получи предупреждение със списъка Магнитски“. Можеше този втори списък

...
България получи предупреждение със списъка Магнитски“. Можеше този втори списък
Коментари Харесай

Поптодорова: България получи предупреждение със списъка „Магнитски“

България получи предизвестие със листата „ Магнитски “. Можеше този втори лист да бъде отсрочен, в случай че бяха признати съответните закони. Това сподели дипломатът и някогашен дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Според нея приемането на импортирания от правосъдния министър Крум Зарков закон е можел да бъде общопризнат като доказателство, че политическата класа е узряла за същинска промяна.

Включването и на Англия в санкционния режим по думите й демонстрира, че се уголемява юрисдикцията, която следи противозаконните, корупционни потоци и в Европа.

Тя бе безапелационна, че описът „ Магнитски “ не може да бъде изработен без предварителна обстойна инспекция.

„ Когато приказваме за глобени лица, то те в никакъв случай не са единствено и само в доста стеснен „ коловоз “. Във всички случаи това има отношение към финансови системи, към въпроси на сигурността “, разяснява тя.

Поптодорова счита, че примката се стяга освен към прокуратурата.

Тя разяснява визитата на прокурора Гешев в Съединени американски щати като „ покъртителен опит за възвеличаване в България на връзките му със Съединени американски щати “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР