България получи официално одобрение от Европейската комисия на изменението на

...
България получи официално одобрение от Европейската комисия на изменението на
Коментари Харесай

ЕК одобри изменение на ПМДР за компенсации от последиците от войната срещу Украйна в рибарския сектор

България получи публично утвърждение от Европейската комисия на изменението на Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година (ПМДР), с включените в него четири обезщетителни ограничения за намаляване на последствията от войната на Русия против Украйна. Промяната бе прегледана и призната с къса процедура за по-малко от месец.

С цел да бъде дадена опция на операторите в бранш „ Рибарство “ да се възползват, допустимо най-бързо, от финансовия запас, Управляващият орган на Програмата започва авансово приемите на заявки.

С утвърденото изменение се разрешава безвъзмездната финансова помощ, в размер на 13,19 млн. лева, да доближи до бенефициентите. Те могат да аплайват за обезщетения за краткотрайно прекратяване на риболовни действия, за пропуснати доходи и за спомагателни разноски, които са понесли, заради разтърсването на пазара в подсекторите - лов на риба, аквакултури и преправка.

Припомняме, че приемът на планови оферти за краткотрайно прекратяване на риболовна активност започва в края на месец декември 2022 година и ще завърши на 30 март 2023 година

Приемите за отплата на операторите за горива, фураж и първични материали стартираха в края на месец февруари, като крайният период за подаване на планови оферти е до 26 май 2023 година

Повече информация за реда и изискванията за кандидатстване по всички настоящи приеми може да бъде открита на интернет страницата на ПМДР 2014-2020 година -, както и в ИСУН 2020.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР