България получи одобрение на сертификата за износ на термично обработени

...
България получи одобрение на сертификата за износ на термично обработени
Коментари Харесай

България ще изнася термично обработени птичи продукти в Аржентина

България получи утвърждение на документа за експорт на термично обработени птичи артикули в Аржентина, като процедурата бе стартирана през 2019 година Това стана ясно по време на среща сред министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и министъра на земеделието, отглеждането на животни и рибарството Луис Бастерра в Буенос Айрес, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Министър Танева получи увещание от своя сътрудник, че България ще получи утвърждение и на документа за прясно птиче месо допустимо най-скоро.



По време на срещата двамата министри подписаха декларация за съдействие в региона на земеделието и поощряване на двустранната земеделска търговия.

,,Аграрният бранш е основен и за двете страни. България е международен водач в производството на лавандула. Българското розово масло е с най-хубавото качество на международния пазар. Имаме капацитет в тези браншове да увеличим стокообмена “, съобщи министър Танева и добави, че към 30% от производството на сирене в страната ни е ориентирано за експорт.

Износът на България за Европейски Съюз нараства с 3.3% през януари - септември 2019 година

България изнася най-вече растения, употребявани в парфюмерията и медицината, шоколад и краткотрайно консервирани череши. Най-значителен импорт от Аржентина имат суровите фъстъци.



Десислава Танева и Луис Бастерра разискаха и построената противоградова отбрана на територията на Аржентина и нейната успеваемост. Министър Танева осведоми, че в България се работи за въвеждане на противоградова отбрана посредством самолетен прийом и се водят диалози с сектора в тази посока.

Министрите на България и Аржентина показаха подготвеност за научно-техническо съдействие в региона на биоземеделието сред Селскостопанска академия и Националния институт за селскостопански технологии (INTA).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР