България получава светкавична подкрепа от страни членки на НАТО след

...
България получава светкавична подкрепа от страни членки на НАТО след
Коментари Харесай

Светкавичен отговор след ултиматума на Русия: Нидерландия праща изтребители F-35 да пазят България

България получава светкавична поддръжка от страни членки на НАТО след съветския ултиматум.
Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат два изтребителя от 5-то потомство в България през април и май, с цел да поддържат дейностите на НАТО в Черноморския район.

„ Всички старания са ориентирани към деескалация на обстановката посредством разговор и дипломация. В последна сметка това е в полза на всички участващи страни. В същото време е значимо да сме готови за нежелания сюжет, че диалозите се провалят “, сподели Кайса Олонгрен, министър на защитата на Нидерландия.

Въоръжените сили на Нидерландия възнамеряват да разположат два от своите съвременни изтребители F-35 и спомагателен личен състав в България в границите на засилената задача на НАТО за Air Policing. Нидерландия е първият съдружник, който употребява изтребители от 5-то потомство в тази задача в Югоизточна Европа, като акцентира приноса си към груповата защита на НАТО.

У дома изтребителите F-16 на Кралските нидерландски военновъздушни сили правят въздушна полиция на НАТО над зоната на БЕНЕЛЮКС с белгийските военновъздушни сили от 2017 година Нидерландия разположи своите F-16, с цел да управлява въздушната полиция на НАТО в Балтийско море през 2005 и 2017 година и усили задачата в 2014 година

В цяла Европа над 60 самолета на НАТО са във висока бойна подготвеност когато и да е, подготвени да отговорят на необявени военни полети, както и на цивилни самолети, които губят връзка с ръководителите на полети по някаква причина – която може да варира от механически проблеми до похищение.

НАТО има два центъра за въздушни интервенции – един в Германия, покриващ Северна Европа, и един в Испания, покриващ юга – които следят всички въздушни придвижвания в Европа.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР