България, Полша, Унгария, Словакия и Румъния ще настояват догодина да

...
България, Полша, Унгария, Словакия и Румъния ще настояват догодина да
Коментари Харесай

Искаме още подкрепа от ЕС за земеделците заради войната в Украйна

България, Полша, Унгария, Словакия и Румъния ще упорстват следващата година да има нова поддръжка от Европейски Съюз поради негативното влияние на войната в Украйна за земеделците.

Това заяви пред български публицисти в Брюксел отрасловият министър Кирил Вътев. Той взе участие в Съвет „ Земеделие “.

Петте страни са най-засегнати в Европейски Съюз от зърнената рецесия в Украйна, провокирана от съветската експанзия.

Предстои нова среща по въпроса за поисканата поддръжка, сподели Вътев.

„ Вследствие на нашите старания Европейската комисия увеличи тавана на украинската помощ от 250 000 на 280 000 евро и удължи периода до 30 юни следващата година. Това е резултат от всичките ни старания.

Комисията изрично отхвърля да отстранява таваните. България е единствената страна, която упорства за увеличение на държавната помощ “, означи той.

Същевременно през днешния ден българският министър е дал своя вот с „ въздържал се “ при разискването на европейски правила за новите геномни техники. По думите му науката постоянно изпреварва усещането на обществото за тези нови техники.

„ За съжаление у нас тези техники се възприемат като генномодифицирани организми (ГМО). Това от дълго време е отживялост, новите геномни техники вършат чудеса “, съобщи Кирил Вътев.

Според него Европа изостава в това отношение. Министрите не са приели дефинитивно предлагането за въвеждане на нормативна уредба за новите геномни техники за Европейски Съюз и работата по въпроса продължава.

Вътев е уверен, че тези техники са бъдещето, само че към този момент половината от страните в Европейски Съюз са срещу.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР