България, Полша и Унгария не участват в операцията на Европол

...
България, Полша и Унгария не участват в операцията на Европол
Коментари Харесай

ГЕРБ: България е отказала да работи с Европол за разследване на пари за Ковид

България, Полша и Унгария не вземат участие в интервенцията на Европол " Сентинел ", която проверява злоупотреби с фондове, предопределени за възобновяване след пандемията от Ковид-19. Данните се съдържат в отчет на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент, който ще бъде гласуван на следващия ден в пленарна зала. Трите страни са най-големите бенефициенти на кохезионните фондове, само че все пак не вземат участие в интервенция " Сентинел ".

Българският евродепутат Андрей Новаков разяснява, че не е ясно за какво България не се е съгласила да взе участие в интервенцията по следствието на харченето на парите:

В отчета, който ще гласуваме на следващия ден, се акцентират три страни - България, Полша и Унгария, които са отказали присъединяване. Операцията започва на 15 октомври 2021 година, малко след което до всички страни членки са разпратени предложения да вземат участие. Неколкократно на България е било пропомнямо, подканвана е да вземе присъединяване. Това по този начин и не се е случило. Към момента съм изправен пред неприятната обстановка да се постанова да изяснявам на сътрудници от какво се тревожи българското държавно управление и за какво Министерство на вътрешните работи не се е съгласило да взе участие в тази интервенция и Европол да проверява по какъв начин са харчени парите за Ковид, които Европейски Съюз отпусна за България.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР