България подписа с Европейската комисия и председателя на Еврогрупата Меморандум

...
България подписа с Европейската комисия и председателя на Еврогрупата Меморандум
Коментари Харесай

България започва подготовката за сечене на евромонети

България подписа с Европейската комисия и ръководителя на Еврогрупата Меморандум за съгласие за производството на евромонети, оповестиха от Българска народна банка.

Документът обрисува практическите стъпки, които ще разрешат на България да стартира да създава монети евро, когато получи утвърждение за присъединение към еврозоната. Те касаят сеченето на избрани количества пробни монети с изображенията на общите страни на евромонетите и избора на националните дизайни на българските евромонети.

Новината заяви първо президентът Румен Радев, който е в Тирана за срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани. По думите му с подписания меморандум страната ни стартира подготовката за сечене на евромонети.

" Това е самопризнание за напъните на няколко държавни управления в тази посока и е изключително самопризнание на всички страни от еврогрупата след щателни разбори за напъните на служебното държавно управление да се оправи. Това е самопризнание, че държавното управление в България съумява и пречупи тренда. Признават се напъните за реализиране на макростабилност ", уточни Радев.

Подписването на Меморандума съставлява значима стъпка по пътя на присъединението на страната към еврозоната. Окончателното решение би трябвало да бъде взето от Съвета на Европейски Съюз, показват от Българска народна банка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР