,,България подкрепя всичките дванадесет пакета от санкции на ЕС, наложени

...
,,България подкрепя всичките дванадесет пакета от санкции на ЕС, наложени
Коментари Харесай

Желязков към Шмигал: Подкрепяме санкциите на ЕС, наложени на Русия

,,България поддържа всичките дванадесет пакета от наказания на Европейски Съюз, наложени на Русия, и считаме, че те остават един от най-мощните принадлежности за увеличение на натиска върху Русия в отговор на нейната противозаконна военна експанзия против Украйна.``

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на срещата с премиера на Украйна Денис Шмигал.

Желязков акцентира, че Европейският съюз би трябвало да поддържа своя обединен и корав отговор в взаимност с Украйна.

,,България приканва да се усилят напъните за попречване на заобикалянето на глобите, добави той. Общата ни цел е да понижим доста опциите на Москва да финансира нападателната си война, уточни ръководителят на Народното събрание.``

Председателят на Народното събрание съобщи, че Русия би трябвало да понесе отговорност за закононарушенията против народа на Украйна и в това отношение сме корав покровител на битката против безнаказаността.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал от своя страна изрази признателност за военно-техническата, филантропичната и политическата поддръжка на другарска България.

,,Високо ценим всички решения на българския парламент и ви убеждавам, че всяка помощ е витално значима за свободата и демократичните полезности както на Украйна, по този начин и на цяла Европа, акцентира украинският министър-председател``.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР