България подкрепя териториалната цялост на Украйна и осъжда решението на

...
България подкрепя териториалната цялост на Украйна и осъжда решението на
Коментари Харесай

Кирил Петков: България осъжда решението на руския президент Путин


България поддържа териториалната целокупност на Украйна и осъжда решението на съветския президент Владимир Путин да признае Донецка и Луганска области за самостоятелни, написа в Туитър министър председателят Кирил Пеков.

Премиерът Кирил Петков

" България осъжда решението на съветския президент да признае Донецка и Луганска области за самостоятелни. " Това написа министър председателят Кирил Петков в профила си в Туитър.

" България поддържа териториалната целокупност на Украйна "

Министър-председателят акцентира още, че България поддържа териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници. " Международното право би трябвало да бъде спазвано. В Европейския съюз ще продължим да приказваме в един глас в негова отбрана ", написа Петков в Туитър.

Българското външно министерство също изрази позицията си след решението на съветския президент Владимир Путин да признае двете области, самопровъзгласили се за републики.

" Грубо нарушаване на интернационалното право "

" Признаването на Луганската и Донецката сепаратистка република е жестоко нарушаване на интернационалното право и подкопава европейската сигурност ", написа в Туитър външната министърка Теодора Генчовска.

*****

Вижте и това видео:
Източна Украйна: по какъв начин живеят хората край фронтовата линия
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР