България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на

...
България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на
Коментари Харесай

Петков пред Ройтерс: България може да иска изключение от санкциите на ЕС за вноса на руски газ и петрол


България поддържа глобите против Русия като средство за прекъсване на нейната инвазия в Украйна, само че евентуално ще търси изключение от възможна възбрана на вноса на съветски природен газ и нефт, в случай че такова предложение бъде импортирано. Това споделя министър председателят Кирил Петков в изявление за организация Ройтерс.

Членка на Европейски Съюз и НАТО, България е съвсем напълно подвластна от доставките на газ от съветския " Газпром ", до момента в който единствената й петролна рафинерия, благосъстоятелност на съветския " Лукойл ", обезпечава над 60% от употребяваното гориво в страната. Съединени американски щати обмислят продължение на глобите против Русия със възбрана на вноса на съветски нефт в страната, оповестява още медията.

Германия, най-големият покупател на съветски недопечен нефт, към този момент отхвърли концепцията за възбрана на вноса на нефт - позиция, подкрепена и от българския министър председател Кирил Петков.

„ България би подкрепила всевъзможни ограничения, тъй като ние в действителност сме срещу войната, само че за тези две - вноса на петрол и газ, може би ще желаяме изключение. Нямаме настоящи други възможности сега, ние сме прекомерно подвластни “, споделя Петков.

„ Ние изцяло поддържаме украинския народ, подкрепихме първия пакет от наказания, даже сме отворени и за други наказания, единствено тези две наказания би било доста мъчно за нас да приемем като стопанска система и като страна, " добавя българският министър председател. Неговото центристко съдружно държавно управление също ще стартира импорт на 1,5 милиона тона пшеница, с цел да обезпечи питателните си доставки до реколтата идната година и да избегне опасности, които могат да зародят от възможни повреди в атомни електроцентрали в Украйна.

Черноморската страна, която е произвела над 7 милиона тона пшеница предходната година, не възнамерява да не разрешава износа на пшеница, твърди Петков. Дори страната счита да усили и запасите си от царевица и слънчоглед.

В изявлението Петков добавя, че България към този момент се придържа към задачата си да се причисли към еврозоната от януари 2024 година Инфлацията в страната ще остане значително в сходство с тази в страните от еврозоната. „ България има валутен ръб, тъй че по някакъв метод към този момент сме в еврозоната, нищо не се трансформира за нас. Нямаме обособена парична политика... Нашата инфлация ще бъде много наедно с европейската инфлация ", добавя българският министър председател в изявлението си пред Ройтерс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР