България почита своите спортни икони и се радвам, че поколенията,

...
България почита своите спортни икони и се радвам, че поколенията,
Коментари Харесай

Румен Радев: Изкушените от футбола у нас се делят на две

България уважава своите спортни икони и се веселя, че поколенията, които нямаха шанса да гледат великата игра на Стоичков онлайн, ще има къде да идват, с цел да черпят ентусиазъм и горделивост. Това съобщи президентът на церемонията, с която в София беше открита „ Зала на славата “ на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

В приветствието си президентът открои напъните и невероятните достижения на Христо Стоичков, чиято славна кариера остава пример за отдаденост на спорта, гений и воля.

„ Изкушените от футбола у нас се разделят на две: тези, които претърпяха американското лято на 94-а и всички останали, по-младите, които нямаха този шанс “, уточни президентът Радев. Той напомни паметните седмици от лятото на 1994 година, когато по думите му народът ни претърпя за последно опиянението да е дружно, сърцата да бият в един темп, а страстите да съпътстват всеки шедьовър на Пеневата чета. „ Символът на тази побеждаваща България стана Христо Стоичков “, посочи президентът и добави, че в аления цвят на армейския клуб, със знаците на „ Барселона “ и с националната фланелка Стоичков донесе безгранична наслада и вдъхновение на феновете на футбола.

По думите на президента Радев човек осъзнава същински какво е Стоичков за България, когато излезе отвън страната и при диалозите си с хора от далечни страни и континенти, споменавайки името на нашата страна, постоянно неизменимата реакция е: България - а, Стоичков. „ Това е най-истинската оценка. Стоичков е победа за България “, съобщи президентът и акцентира, че футболистът се е трансформирал в народен знак на страната ни по света. Спортът е това велико занятие, което дава опция на едно момче от Пловдив с воля, дисциплинираност и гений от Бога да подари на милиони хора у нас и по света насладата от играта и гордостта от успехите, уточни още.

Президентът изрази угриженост за протичащото се в българския футбол на фона на прелестното събитие. „ Страстите към футбола опустошиха центъра на София. Вандализмът не е обич към спорта. Но и тези, които управляват спорта, би трябвало да имат сърце за България и отговорност към играчите и към почитателите “, акцентира в приветствието си към гостите на церемонията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР