България Почина големият български музикант Милчо Левиев Той носи световна

...
България Почина големият български музикант Милчо Левиев Той носи световна
Коментари Харесай

Почина големият български музикант Милчо Левиев

България Почина огромният български музикант Милчо Левиев Той носи международна популярност на България с джаз композициите си  Николай Киров 13 октомври 2019, 08:25  Почина огромният български музикант Милчо Левиев
Почина огромният български музикант Милчо Левиев
 Арестуваха мъж за търговия с гласове
Арестуваха мъж за търговия с гласове
 Борисов: Европейски Съюз да спре да атакува Турция. Вижте за какво
Борисов: Европейски Съюз да спре да атакува Турция. Вижте за какво
 10 автомобила в София осъмнаха с нарязани гуми
10 автомобила в София осъмнаха с нарязани гуми
 Вирусите започнаха да нападат, кои са признаците
Вирусите започнаха да нападат, кои са признаците
 Златна есен с високи температури, докога
Златна есен с високи температури, докога
 Търговци пребиха апаш до гибел
Търговци пребиха апаш до гибел
 Убиец от Негован непосредствен с групата от Ветово, взела 300 000 лева от измами
Убиец от Негован непосредствен с групата от Ветово, взела 300 000 лева от измами

тиде си световноизвестният български музикант Милчо Левиев. За кончината на именития композитор и пианист оповестиха негови близки пред NOVA.

Милчо Левиев е български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист, работил през огромна част от живота си в Съединените щати. „ ”„ ”

Роден е на 19 декември 1937 година в Пловдив. Завършва Държавната консерватория през 1960 година Негови професори са Панчо Владигеров и Андрей Стоянов.

Кариерата си стартира в Пловдивския трагичен спектакъл. Назначен е за диригент на Биг бенда на Българското национално радио от 1962 до 1966. От 1963 до 1968 година работи като солист и диригент на Пловдивската и Софийската филхармония.

По концепция на Радой Ралин основава групата „ Джаз Фокус” 65, с която гастролира в страната и чужбина до 1970 година при огромен триумф. Едно от най-известните му творби за този интервал е аранжиментът на песента на Пол Маккартни „ Вчера” (Yesterday). Пише и кино музика.

През 1970 година по покана на Дон Елис напуща България и отпътува за Лос Анжелис. Остава в него до 1977 година В началото на 1980 година се завръща за малко в страната и изнася поредност от концерти. Бил е на многочислени турнета из Европа и Съединени американски щати. Преподава в Южнокалифорнийския университет и майсторски клас в Нов български университет.

„ ”

В последните години огромният български музикант живя в Солун, където и умря.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Какви заплати дават на юг и на север от София  1 5 съществени преимущества на инвестицията в парцел  1 Финансово образован ли е българинът  1 В какво да влагаме до края на годината --> Пaрите ни  Какви заплати дават на юг и на север от София Какви заплати дават на юг и на север от София  5 съществени преимущества на инвестицията в парцел 5 съществени преимущества на инвестицията в парцел  Финансово образован ли е българинът Финансово образован ли е българинът  В какво да влагаме до края на годината В какво да влагаме до края на годината Не пропускай  <br> Борисов: Европейски Съюз да спре да атакува Турция. Вижте за какво <br>
Борисов: Европейски Съюз да спре да атакува Турция. Вижте за какво
 <br> Секс-афера и корупционен скандал преди изборите в Унгария <br>
Секс-афера и корупционен скандал преди изборите в Унгария
 <br> <strong> Гърленски храм-кладенец </strong> - едно изумително място <strong> до София </strong> <br>
Гърленски храм-кладенец - едно изумително място до София
 <br> Арестуваха <strong> Джейн Фонда </strong> в Съединени американски щати <br>
Арестуваха Джейн Фонда в Съединени американски щати
Последни  Милчо Левиев Почина огромният български музикант Милчо Левиев  Mercedes-AMG GT Coupe R Pro Топ 5 най-скъпи и най-достъпни коли на салона в...  Двама 70-годишни изнасилили малолетно момиче Двама 70-годишни изнасилили малолетно момиче  Мъж скочи през терасата, с цел да се избави от пожар в дома си Мъж скочи през терасата, с цел да се избави от пожар в дома...  Сирийски демократични сили: Турция съживи Сирийски демократични сили: Турция съживи " Ислямска...  Арестуваха мъж за търговия с гласове Арестуваха мъж за търговия с гласове  Хванаха деца да крадат от новооткрития сектор на Хванаха деца да крадат от новооткрития сектор на...  Зеленчукът - витаминозна бомба за мъжете Зеленчукът - витаминозна бомба за мъжете  <p><strong>Най-страшният </strong>тайфун удари Япония, споделя българин&nbsp; &nbsp;</p> Най-страшният ураган удари Япония, споделя...  Робърт Форстър Почина Робърт Форстър  Владимир Путин Путин: Не съм щастлив, че НАТО доближава Русия  Въздухът, който дишаме - приказва специалистът Въздухът, който дишаме - приказва специалистът  Тайван Най-добрите страни за работа за чужденци  5 съвета за по-добра персонална киберсигурност 5 съвета за по-добра персонална киберсигурност  Бойко Борисов Борисов: Европейски Съюз да спре да атакува Турция. Вижте за какво  Виктор Орбан Секс-афера и корупционен скандал преди изборите в...  Понеделник в Понеделник в " Игри на волята ": Едно от племената изчезва  <p>Съсед реже гуми, връзва жена за дървото&nbsp;</p> Съсед реже гуми, връзва жена за дървото  Олга Токарчук Как едно занимание се трансформира в Нобелова премия  На сафари в Кения На сафари в Кения Всичко от през днешния ден Виц на деня Отегчен мъж се върти в книжарницата. - Моля Ви, препоръчайте ми нещо за четене! - Мога да ви предложа "Камасутра ". - А нямате ли нещо… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Путин за Грета Тунберг: Може да ви отчайвам, само че … Водещи вести  Двама 70-годишни изнасилили малолетно момиче Двама 70-годишни изнасилили малолетно момиче  Хванаха деца да крадат от новооткрития сектор на Хванаха деца да крадат от новооткрития сектор на " Хемус "  Сирийски демократични сили: Турция съживи Сирийски демократични сили: Турция съживи " Ислямска страна "  Мъж скочи през терасата, с цел да се избави от пожар в дома си Мъж скочи през терасата, с цел да се избави от пожар в дома си  Mercedes-AMG GT Coupe R Pro Топ 5 най-скъпи и най-достъпни коли на салона в София  Робърт Форстър Почина Робърт Форстър  Тайван Най-добрите страни за работа за чужденци  Зеленчукът - витаминозна бомба за мъжете Зеленчукът - витаминозна бомба за мъжете  Олга Токарчук Как едно занимание се трансформира в Нобелова премия  Владимир Путин Путин: Не съм щастлив, че НАТО доближава Русия  Въздухът, който дишаме - приказва специалистът Въздухът, който дишаме - приказва специалистът  5 съвета за по-добра персонална киберсигурност 5 съвета за по-добра персонална киберсигурност  Понеделник в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР