България по политически причини отказа правна помощ на Русия във

...
България по политически причини отказа правна помощ на Русия във
Коментари Харесай

СЛЕД ВЗРИВА НА КРИМСКИЯ МОСТ: България отказа правна помощ на Русия

България по политически аргументи отхвърли правна помощ на Русия по отношение на атентата против камион на Кримския мост. Това заяви държавната осведомителна организация ТАСС.

„ През октомври 2023 година Министерството на правораздаването на Република България получи известие за отвод на правна помощ по съветско искане по наказателно дело по отношение на гърмежа на камион на Кримския мост заради обстоятелството, че осъществяването на настояването „ би могло да навреди на суверенитета на България “, се споделя в известието.

„ В същото време отчитаме общото мнение, изразено през март 2022 година на съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на България, съгласно което „ дейностите на Русия съставляват толкоз съществено нарушаване на интернационалното право и интернационалните съглашения, че те оправдават избора на доста страни да не преглеждат настояванията на Русия и Беларус за съдействие по наказателноправни въпроси, като си резервират правото да ги вземат решение във всеки съответен случай “.

Сутринта на 8 октомври 2022 година камион беше взривен на Кримския мост, вследствие на което се възпламениха резервоарите на намиращ се наоколо товарен трен. Четирима починаха, а два сектора от автомобилната част на моста, водещ към полуострова, се срутиха.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР