България планира да закупи 62 нови влака. Предложението попада в

...
България планира да закупи 62 нови влака. Предложението попада в
Коментари Харесай

България планира да закупи 62 нови влака

България възнамерява да закупи 62 нови влака. Предложението попада в обсега на модифицирания Национален проект за възобновяване и резистентност. Това стана ясно по време на публични съвет, проведен от Министерството на финансите.

Според плануваните ограничения за крайградските региони ще бъдат обезпечени 42 електрически влака, които развиват оптималната скорост от 160 км/ч. Те ще са оборудвани с европейската система за ръководство на железопътното придвижване и ще се движат в регионите към София, Пловдив и други градове. За главните посоки в страната е планувано да бъдат закупени 20 електрически push-pull влакове с опция за насърчаване на до 200 км/ч., които ще покриват 14 посоки. За маневрените действия в депата пък ще се обезпечат 18 локомотива.

Сред останалите ограничения, които новият състав на Министерството на превоза е изготвило, се подрежда още внедряването на европейска система за ръководство на железопътното придвижване по линията Русе – Каспичан – концентрация с автоматизирано ръководство на придвижването на влакове, закупуване на нова инсталация с броячи на оси на 20 прелеза, пътнически осведомителни системи и видеонаблюдение. Такава система за ръководство е планувана и за към този момент наличните влакове – 108 магистрални електрически локомотиви и мотрисни влакове. Задължително изискване е техният оставащ " живот “ да бъде най-малко 10 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР