България Панов след срещата при Радев: Разговорите са навременни Според

...
България Панов след срещата при Радев: Разговорите са навременни Според
Коментари Харесай

Панов след срещата при Радев: Разговорите са навременни

България Панов след срещата при Радев: Разговорите са навременни Според ръководителя на Върховен касационен съд той е дал образци на Радев за промени в пълномощията на основния прокурор  Виолета Русенова 14 май 2019, 17:40  Панов след срещата при Радев: Разговорите са навременни Източник: БГНЕС
оканата на президента е навременна, съобщи ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след срещата на „ Дондуков” 2 с Румен Радев.

Разговорът е част от поредност срещи, които президентът организира с представители на правосъдната и изпълнителната власт и на публични организации по отношение на критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор.

„ Навременна е, тъй като колкото по-рано стартира дебатът за избор на основен прокурор - тематиката, която е тематика номер едно на правосъдната система за 2019 година, толкоз по-ясни ще бъдат критериите, профил и всичко, което е относимо от голяма важност за избор на един предстоящ основен прокурор”, сподели Панов.

Председателят на Върховен касационен съд сподели, че е употребявал опцията да възобнови своето предложение за промени на Конституцията, за мястото на прокуратурата, както и за пълномощията на основния прокурор.

„ Един от акцентите беше и това, че основният прокурор в страна като България с тези пълномощия има монопол да повдига на който си изиска, когато си изиска и за каквото изиска обвиняване. Наред с това неналичието на контролни пълномощия, неналичието на надзор върху неговата активност в последна сметка го прави най-силната политическа персона в България “, сподели Панов. На въпроса за мнението на президента, Лозан Панов, сподели, че президентът изслушал неговото мнение. "Дадох задоволително образци от нашата последна среща, която организирахме с него ", сподели той. Вярвам, че това, което съм споделил, образците, които дадох, ще бъдат оценени ", съобщи Панов.

„ Всеки човек в една демократична страна има право да се доверява на който си изиска, това е негова персонална преценка “, сподели Панов през днешния ден в отговор на въпрос за сваленото доверие на премиера. Преди дни министър председателят Бойко Борисов сподели, че в случай че го питат има ли доверие на Панов, ще отговори, че му няма доверие.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР