България отваря нова страница в отношенията си с Южна Корея.

...
България отваря нова страница в отношенията си с Южна Корея.
Коментари Харесай

Премиерът на Южна Корея приветства възможностите за инвестиции в България

България отваря нова страница в връзките си с Южна Корея. Това стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов с неговия сътрудник от Корея -Ли Нак-Йон, който е на публично посещаване у нас. Страната е подготвена да влага в България на първо място в автомобилната сфера, IT бранша и индустриалните технологии.

 © Снимка: Българска телеграфна агенция
Премиерът Борисов изрази вяра пред своя сътрудник, че обстановката на Корейския полуостров ще се успокои. Той означи, че тематиката е била обсъждана на последното съвещание на Европейския съвет и добави, че по време на българското председателство на Съвета на Евросъюза ще подчертаваме на мира, дипломацията и решаването на споровете по кротичък път.

Посещението в България е първата външнополитическа аудиенция на премиера на Корея Ли Нак-Йон след поемането на поста през май 2017 година

Премиерът Борисов съобщи, че с Корея можем да създадем дълготрайно съдействие, защото в страната ни има непоклатимост, ниски налози и квалифицирана работна ръка.
Бойко Борисов - министър-председател: Корея е водеща в автомобилостроенето. Предстои взрив на електро и киберавтомобилите. И България ще е идеално място за вложения и построяването на цех.Ли Нак-Йон - министър председател на Южна Корея: Приветствам опциите за вложения в България, където има добра данъчна политика и растеж на стопанската система. За това ще помогне и основаната през днешния ден Българо-корейска комерсиална камара. Престои подготовката на двустранните контракти. Производството на коли, IT бранша и индустриалната технология са секторите, в които частните компании могат да си сътрудничат.
Бойко Борисов е приел поканата да посети Корея и се надява тогава да бъдат подписани двустранни контракти.

Корейската делегация беше призната и от президента Румен Радев, който прикани за по-скорошно приемане на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване на търговско-икономическия продан и капиталовото съдействие с Корея.В момента двустранният стокообмен е към 200 млн. $.
 България отваря нова страница в връзките с Южна Корея България отваря нова страница в връзките с Южна Корея
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с премиера на страната Ли Нак-йон, който е у нас на публично посещаване. Корея е подготвена да влага пре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР