България отстъпи пред Испания с 1:3 (17-25, 21-25, 25-21, 19-25)

...
България отстъпи пред Испания с 1:3 (17-25, 21-25, 25-21, 19-25)
Коментари Харесай

Фалстарт за България на ЕвроВолей за мъже във Варна

България отстъпи пред Испания с 1:3 (17-25, 21-25, 25-21, 19-25) в откриващия мач от Европейското състезание по волейбол за мъже, на което страната ни е съдомакин. Пълна зала и неповторима атмосфера посрещна националите в откриващия дуел. Феерията в бяло-зелено-червено по трибуните сътвори същински волейболен празник, за жалост, той не се увенча и с триумф на терена.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на стартов състав Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Денис Карягин и либеро Теодор Салпаров

България се бори за всяка топка, Испания имаше доста мощен сервис (7 аса), който ни затрудняваше. Тимът ни направи и 26 неточности, които натежаха, като очебийно имахме проблем на посрещане.

Двубоят стартира равностойно, а залата избухна след ужасно избавяне на Мартин Атанасов отвън корта, последвало трагично разиграване и точка, направена от Карягин. Съперникът направи поврат и поведе с две точки, откакто Карягин прати потката в навън и последва ас на Испания. Оттук испанците записаха 4 следващи точки и се отдалечиха в резултата. Константинов пусна в игра Александър Николов и Николай Пенчев. Алекс подвигна залата на крайници с мощен сервис, до макар него Испания се измъква и даже записа точка. Грешка на сервис на Соколов направи разликата 6 точки (17-23). Испания записа още една и макар таймаута за България, още при идващото разиграване геймът бе за гостите 17-25.

Карягин поведе точковият актив за България във втория гейм, а испанците позволиха доста неточности в неговото начало. Подобно на първата част играта бе равностойна, макар че 4 от точките на „ лъвовете “ до 7-7 бяха от неточности на начален удар на Испания. Мощен блок на Грозданов ни изведе напред, само че по-късно загубихме две видео повторения. Треньорът пусна в игра Илия Петков и Николай Пенчев, само че и тяхната интервенция в тези минути не оказа помощ. Соколов настъпи линията при сервис и излезе за първи път от игра. Включването на Алекс Николов даде нов подтик, само че той не бе задоволителен и отстъпихме и в този гейм с 21-25.

Грешките на сервис за Бългирия продължихаи с началото на третия гейм, като първите минути още веднъж вървяха точка за точка. Добра наша обсада даде мощ да излезем напред, а Испания взе таймаут при 12-9. Младият Николов включи мощното си нахлуване и това направи разликата от няколко точки. Последваха нерви моменти поради съдийски отсъждания и ново тъждество (17-17). Карягин се върна на мястото на Пенчев, а българите записаха серия от 4 следващи точки след блок на Грозданов (21-17). Две неточности на сервис на Испания ги обрече в тази част, която приключи с точка на Николов, чийто удар два пъти бе спрян от блокадата на испанците, само че при третия му опит към този момент нямаха късмет – 25-21.

Четвъртият гейм стартира доста добре за нас, само че и бързо загубхиме централизация. Николов, който даде сериозен подтик на нашите в третия гейм, се умори. След срещата се оказа, че младата ни звезда е със стомашен проблем от няколко дни и сериозна дехидратация, която оказа своето въздействие. Двубоят вървеше равностойно до 8-10, само че гостите напраниха серия от 4 следващи точки и се откъснаха напред. „ Трикольорите “ по този начин и не съумяха да догонят съперника си и отстъпиха в частта (19-25) и мача 1:3.

Топреализатор за България с 22 точки бе Цветан Соколов. С 11 завърши Алекс Николов, а с 9 – Алекс Грозданов. Големият проблем на нашите обаче бе началният удар. Общо 23 сбъркани сервиса в мача, а в добавка към това – и седем неточности от посрещане.

За Испания с 24 точки се отличи Андрес Вийена, с 21 (включително пет аса) – Жорди Рамон.

Сряда е почивен ден за България на шампионата. Следващият мач на „ лъвовете “ е в четвъртък, 31 август, от 20:30 ч. против Финландия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР