България отстъпи на Турция с 13:38 (7:19) като гост в

...
България отстъпи на Турция с 13:38 (7:19) като гост в
Коментари Харесай

Женският национален отбор на България по хандбал претърпя нова загуба от Турция

България отстъпи на Турция с 13:38 (7:19) като посетител в Анкара в четвъртия си мач от група 6 на европейските квалификации. По този метод националките остават на дъното на класирането с четири провали от четири мача.

Двата тима се срещнаха на 28-и февруари в Шумен и тогава мачът беше много по-равностоен, само че с 30:24.

В зала Чанкая в турската столица домакините нямаха проблеми и откакто минаха 16 минути имаха преднина от 10:2. За българския състав добре се показаха в тези моменти Мелина Спасова и Полина Генчева, само че това беше извънредно незадоволително. Полувремето завърши при резултат 19:7 за Турция.

През второто полувреме картината не се промени и разликата се усилваше непрестанно. До 49-ата минута българките бяха вкарали единствено един гол, а резултатът набъбна на 32:8 и в последна сметка разликата в класите беше затвърдена на 38:13.

По 4 гола за България вкараха Полина Генчева и Гергана Грозданова, а 2 добави Кристина Миланова. За тима на Турция Бейза Ирем Сенгюл и Джейлан Айдемир се отличиха по 7 попадения. По-късно през днешния ден водачът в групата Черна гора посреща Сърбия в опит да продължи победната си серия на четири победи в четири мача. Черногорките имат 6 точки, Турция е с 5, сръбският състав е с 3. Българската селекция към момента няма актив.

България не съумя да стигне до първи триумф на европейската сцена от 2015-та година насам. Последните две победи на женския народен тим бяха в първия кръг на квалификациите за Евро 2016. Тогава в Габрово тимът надигра Азербайджан с 32:28 и Фарьорски острови с 31:22.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР