България отново ще е на сцената на Евровизия през май

...
България отново ще е на сцената на Евровизия през май
Коментари Харесай

Intelligent Music Project с Рони Ромеро ще представят България на Евровизия 2022

България още веднъж ще е на сцената на Евровизия през май 2022 година В Торино, Италия. Страната ни ще бъде показана от супергрупата Intelligent Music Project.

14-ото присъединяване на България на влиятелния интернационален конкурс е в партньорство сред Българската национална телевизия и продуцентската компания Intelligent Music Ltd.

Това оповестиха през днешния ден на специфична конференция генералният шеф на Бългаската национална телевизия Емил Кошлуков и доктор Милен Врабевски – основател, продуцент и създател на музиката и текстовете на Intelligent Music Project.

Начело на Intelligent Music Project, като неизменима част от състава, ще застане актуалният вокалист на именитата група на Ричи Блекмор Rainbow – Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на Евровизия следващата година ще се качат и останалите музиканти от групата – Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще показват България с песента Intention (Намерение).

Автор на музиката и текста на парчето е доктор Милен Врабевски. Той споделя, че песента слага въпроса за персоналната вътрешна битка на всеки от нас с остарелите модели на религия и държание, които ни дърпат обратно. Песента ще е подготвена напълно скоро, а почитатели на групата ще могат да я чуят на идното им турне през декември, незабавно след формалното ѝ показване в ефира на Българска национална телевизия 1.

„ С оглед утвърждаващата се наклонност за завръщане на рок музиката на европейската сцена, с нашите сътрудници от Българска национална телевизия имаме вяра, че този интернационален, само че в основата си изцяло български план, работещ напълно за името на България по света, ще показа повече от сполучливо страната ни на идното издание на Евровизия ", разяснява доктор Врабевски.

" Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо международно равнище – самият факт, че рок величия от подобен сан са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката ни, приказва за безкомпромисния професионализъм, който постоянно сме влагали и ще вложим и в този момент в учатието ни в състезанието. Повече от 20 години се занимавам с родолюбиви дела както в персонално качество, по този начин и с моята Фондация Българска Памет. Приемам този конкурс точно като такава идея. “, добавя той.

„ С Intelligent Music Project сме дружно съвсем от три години. Чувствам се като част от тази група и за мен ще наслаждение да вземам участие в българското показване на Евровизия. Спомням си по какъв начин преди години със сина ми стояхме пред тв приемника и гледахме състезанието, а в този момент аз съм този, който ще се качи на огромната сцена “, признава вокалистът Рони Ромеро

За Intelligent Music Ltd.

Продуцентската къща Intelligent Music Ltd. е учредена през 2010 година от българския предприемач, човеколюбец и филантроп доктор Милен Врабевски за разпространение на актуалната българска музика и просвета по света. Малко по-късно става факт и рок планът Intelligent Music Project, основан и продуциран точно от доктор Врабевски, който е създател на музиката и текстовете на всички издадени досега шест албума на групата.

Основната му задача, както и тази на музикантите, участващи в групата, е да се покаже на света, че в България може да се основава музика на международно равнище. В основата си Intelligent Music Project е българска група, в която присъединяване взимат едни от най-изявените родни музиканти – Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Във всеки един от шестте албума на бандата, издадени досега, вземат участие и рок звезди от международна големина.

През годините част от състава са били Саймън Филипс (TOTO / Protocol), Джон Лоутън (Uriah Heep, Lucifer`s friend), Джоузеф Уилямс (TOTO), Рони Ромеро (Rainbow), Джон Пейн (Asia), Карл Сентaнс (Nazareth), Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Тод Сукърман (Styx), Нейтън Ийст (Ерик Клептън, Стиви Уондър, Майкъл Джексън, ТОТО и др.), Тим Пиърс (Фил Колинс, Майкъл Джексън, Джо Кокър и др.), Ричард Грисман (River Hounds) и др.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР