България отново има свой човек в Световната купа по ски.

...
България отново има свой човек в Световната купа по ски.
Коментари Харесай

Алберт: Надявам се да вляза „в шамарите“

България още веднъж има собствен човек в Световната купа по ски. Три десетилетия след Петър Попангелов се появи момче, което напомни на огромните ски народи, че родните планини също могат да раждат майстори. Дори и Витоша…

22-годишният софиянец ще се опита да надгради въру огромния скок, който направи предишния сезон. Попов нанесе ударите си в най-престижните стартове от календара – 9-о място в Кицбюел и 6-о в Шладминг, с което се утвърди измежду водещите слаломисти в света.

„ Това ми е пети или шести старт тук и към този момент виждам умерено – съобщи родната звезда. – Очаквам забавен сезон и се надявам да съм „ в шамарите “. Според мен мястото ми е в топ 30 на слалома, само че ще е добре да създадем един-два резултата и в гигантския. “

Именно това му разрешава да започва в Зьолден на следващия ден. А обичайно конкуренцията от финалната зона ще изгледа президентът на родната федерация Цеко Минев.

Аби е в топ 30 в ранглистата на слалом, като новият устав на Международната ски федерация (ФИС) позволява до присъединяване в Световната купа единствено първите 150 в общата ранглиста и водещите 30 във всяка от дисциплините.

Асът ни продължава да тренира с немския народен отбор, където се утвърди като водещ слаломист след отдръпването на звездата Феликс Нойройтер. Бундестимът се приготвя в Мьотау, защото позитивните температури в Зьолден водят до цялостното замръзване на пистите.

" Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР