България открива индустриална зона за 1-2 млрд. евро в Доброславци.

...
България открива индустриална зона за 1-2 млрд. евро в Доброславци.
Коментари Харесай

България открива индустриална зона за 1-2 млрд. евро в Доброславци

България открива индустриална зона за 1-2 милиарда евро в Доброславци. Това заяви служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев на брифинг в Министерски съвет във връзка с обособяването на нова икономическа зона за привличане на стратегически вложители в автомобилния бранш, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Правителството направи една решителна крачка, която ще сътвори предпоставките България да притегли основен интернационален вложител в размер на 1,2 милиарда евро. Днес Министерски съвет основа база Доброславци. Тази зона няма паралел в страната, тя ще се простира на повърхност 290 хектара. Зоната ще се намира на 15 км от идеалния център на град София, покрай работната ръка. Зоната ще дава отговор на потребността на хората, залагаме на качествена инфраструктура - ще има зелени площи, велоалеи, ще има зарядни колонки за коли. Това е един от най-бързо растящите сегменти в страната. В момента той способства за 11% от Брутният вътрешен продукт ма страната ", изясни министърът.

" Ние до този миг сме се проваляли в тази задача, тъй като не сме имали качествена инфраструктура. Вече имаме и той идва в подтекста на служебния кабинет. Този ход е приветстван от всички наши интернационалните сътрудници. Ние сега сътворяваме предпоставките да успеем да притеглим основен вложител от висок диаметър. Най-важното е, че създадохме всичко условия това да се случи в най-кратък интервал от време. Мога да споделя, че през последните месеци сме в разговор с доста предпочитани вложители. Говорим за такива от Европа и Азия. Те ще трансформират лицето на страната и ще основат хиляди работни места. Заложили сме всички предпоставки да създадем още две такива зони в Южна и Северна България. Това е част от дълготрайна тактика ", акцентира Пулев. 

" Автомобилната промишленост го заслужава. Спрели сме се тази зона да бъде ръководена от дъщерно сдружение на Националната компания “Индустриални зони " на база на опита. С това решение отговаряме на покачвания капиталов интерес на компании от Азия и Европа. България демонстрира самодейна позиция и няма да бъде заобикаляна от огромните вложители ", посочи министърът на стопанската система Никола Стоянов. 

Министър Пулев добави, че страната е съумяла да приватизира тази локация, която в предишното е била употребена за летище на военните. Той сподели, че през годините терена е бил обект на сериозен интерес от голям брой вложители. Според него индустриалната зона ще се трансформира в основна за страната, тъй като е близо до София и основава условия за работна ръка.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР