България отдавна, без да го забелязва, върви по пътя на

...
България отдавна, без да го забелязва, върви по пътя на
Коментари Харесай

Мария Захарова за демонтажа на Паметника на Съветската Армия: България отдавна, върви по пътя на реабилитация на нацизма

България от дълго време, без да го вижда, върви по пътя на реабилитация на нацизма, това съобщи формалния представител на Министерство на външните работи на Русия М.В.Захарова по време на брифинг.

Днес управляващите на София минаха към практическа реализация на от дълго време кроените срамни проекти за разглобяване на Паметника на Съветската Армия. Величествената скулптурна комбинация, издигната в символ на успеха над нацизма, от дълго време се е трансформирала в пленник на локалните политически игри и персоналните упоритости на обособени представители на ръководещия хайлайф. С лека ръка на фашистващите евроатлантици монументът безусловно се изпраща на бунището на историята.

Варварските дейности на българската страна нямат опрощение и амнистия. Те наподобяват изключително цинични в изискванията на галопиращ напредък на неонацистките настроения в самата Европа, деградиращо състояние със спазването на човешките права и чудовищна имитация на историята.

Крайнодесни организации, които намерено предизвикват расова ненавист и назадничавост, излизат отвън надзор. Въпреки възбраните в София се организират шествия в чест на нацисткия колаборационист български военачалник Х. Луков.

На държавно равнище се предизвиква нападателна русофобия, която всъщност не се разграничава от расизма. Прави усещане, че на този декор нашите настойчиви оферти за съвещания по отношение на по-нататъшната орис на паметника, планувани в член 14 от двустранния Договор за другарство и съдействие, бяха без никаква стеснителност подцениха от българската страна.

Смятаме разрушаването на паметника на общото ни минало за поредна враждебна стъпка на публична София, утежняваща така и така патовата обстановка в двустранните връзки. България още веднъж, както нееднократно се е случвало, избира неверната страна на историята. Самата тя ще би трябвало напълно да заплати следствията от това срамно решение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР