България остро осъжда руската агресия в Украйна и ще продължи

...
България остро осъжда руската агресия в Украйна и ще продължи
Коментари Харесай

Росен Желязков: България остро осъжда руската агресия

България остро осъжда съветската експанзия в Украйна и ще продължи да упорства за реализиране на обективен и дълготраен мир по метод, който ще резервира суверенитета и териториалната целокупност на страната. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с посланика на Украйна в България Олеся Илашчук, съобщи БГНЕС.

Председателят на Народното събрание увери посланика на Украйна, че България поддържа европейската и евроатлантическата интеграция на страната. Росен Желязков изрази вяра за задълбочаване и разширение на съдействието сред законодателните институции на двете страни.



Посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук благодари на Народното събрание и на представителите на България във всички интернационалните организации за съпричастността и поддръжката, която оказват на Украйна в този сложен за нея миг. Дълбоко сме признателни и за признатите от българския парламент решения, които разрешиха да ни бъде оказана военна и военнотехническа помощ, и да бъде разгласен Гладоморът 1932-1933 година за геноцид против украинския народ, акцентира тя.



След парламентарните избори в България има условия за разширение на парламентарното съдействие сред законодателните институции на България и Украйна, означиха по време на диалога ръководителят на Народното събрание и украинският дипломат.

Олеся Илашчук възобнови поканата на ръководителя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да посети Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР