България още няма срещу коронавируса. Това става ясно от данни,

...
България още няма срещу коронавируса. Това става ясно от данни,
Коментари Харесай

Държавата изчисли какъв е колективният ни имунитет срещу коронавируса - не стига

България още няма против ковид. Това излиза наяве от данни, които са записани в Националния проект за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.

От написаното излиза наяве, че има серологично изследване с включени 2625 преболедували от цяла България. То не е национално представително, само че дава насочна точка. Според него, 43,5% от изследваните имат вируснеутрализиращи антитела (това е единствено един тип от антителата, които организмът ни създава против ковид, само че е де факто най-важният, когато приказваме да не се заразиш изобщо).
 Ресторантьорите желаят от властта да каже: Повече в никакъв случай нищо няма да се затваря поради вирус, за който има безвъзмездна ваксина Ресторантьорите желаят от властта да каже: Повече в никакъв случай нищо няма да се затваря поради вирус, за който има безвъзмездна ваксина
" Очакваме управляващите (които и да са те) ясно да кажат: " Повече в никакъв случай нищо няма да се затваря поради вирус, за който има БЕЗПЛАТНА ваксин...

В София са изследвани 500 души и при 31,2% са открити такива антитела. Но за реализиране на групов имунитет би трябвало едновременнно най-малко 70% от хората да имат имунитет, като по отношение на Делта разновидността на ковид към този момент има позиции на експерти, че ще е належащо процентът да стане 80 на 100.

" При това състояние, може да се пресметна, че при постигнатия до момента имунизационен обсег измежду цялото население и в случай че приемем, че най-малко 30% са към този момент преболедували, към този момент не повече от 45-46% от хората са предпазени от последваща зараза ", гласи заключението в проекта. В него се предизвестява и, че " при разпространяване на последваща епидемиологична вълна в България, съществува риск здравната система да бъде изправена пред проблеми, аналогични на тези, които бяха следени при предходните талази. Ниският имунизационен обсег при здравните служащи (около 21% към днешна дата), чиновниците в домове за възрастни хора (около 32%) и хора с увреждания от една страна и незадоволителният обсег с ваксини при хората над 60 година (около 23-24%) и тези, които имат хронични болести, постанова лечебната мрежа да бъде подготвена да обезпечи съответно лекуване на амбулаторно заболели и заболели, нуждаещи се от хоспитализация, в това число в интензивни отделения ".

Към края на май, 2021 година, в България са доставени 2 600 000 дози ваксина против ковид " Комирнати " (на Pfizer/BioNTech), 1 183 200 дози на Vaxzevria (на AstraZeneca), 488 400 дози на Moderna и 152 500 на " Янсен ", която е единствената еднодозова ваксина от четирите. В проекта написа, че в този момент с имунизацията се концентрираме върху възрастните и хронично болните като най-многобройна и рискова група.

Интересна информация е, че от началото на юни работи работна група, която да сътвори " класифициран лечебен указател " за лекуване на COVID-19, който да е целесъобразен. Мисли се да стане и онлайн наличен в две елементи. Документът е разграничен на две - " ядро " - главен документ, сплотяващ и представящ на българските лекари в систематизиран тип водещия интернационален опит в диагностиката и лекуването на пациенти с коронавирусна зараза, въз основата на основаните и приложени все още протоколи, тествани и изпитани и потвърдили се като надеждни и " експертна основа ", включваща рекомендации на уважавани български специалисти в обособените посоки на здравната просвета и процедура - експертни мнения за диагностика, терапия, наблюдаване, профилактика.
 При епидемиологичен гърмеж на ковид: Ако личният състав е имунизиран, не затваряш При епидемиологичен гърмеж на ковид: Ако личният състав е имунизиран, не затваряш
Ако сме в тъмночервена зона (5000 нови случая на ден) и личният състав на даден обект, който би трябвало да затвори, е на 100% имунизиран против...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР