България Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините Обявени са

...
България Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините Обявени са
Коментари Харесай

Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините

България Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините Обявени са жълт и оранжев код за превалявания и стихии, вижте къде  Надежда Неменски 4 октомври 2019, 06:32  Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините Източник: iStock/Guliver Images
редупреждение от първа и втора степен – жълт и оранжев код – е в действие в съвсем цялата страна за през днешния ден, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Жълтият код е в действие е за областите

Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, София, София Област, Кюстендил и Перник.

Чудовищният вихър „ Лоренцо” идва към Европа

До 31 градуса през октомври, какво ще е времето, ще вали ли

в Тихия океан се заражда ужасдяваща топлинна вълна

Оранжев код е разгласен

за областите Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

През страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт. От запад на изток ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд. През деня по-значителни ще са количествата в централните региони.

На места в Югоизточна България преваляванията ще са съпроводени с гръмотевични стихии, ще има условия и за градушки. След обяд от северозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността да се раздира.

В Дунавската низина ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър, който последователно ще отслабва. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е сдържан. Ще продължи да нахлува леден въздух.

Минималните температури

в по-голямата част от страната ще са сред 7 и 12 градуса, в източните региони – от 10 до 15 градуса. Максималните температури също ще са в необятен период – от 11 – 16 градуса в Западна България, до 23 – 25 градуса в югоизточните региони. През нощта против събота, като се изключи северозападните региони, преваляванията ще продължат, по-интензивни ще са в Източна България.

Над Черноморието

ще бъде облачно. Ще има превалявания от дъжд, които след обяд и вечерта ще са интензивни и тук-там по южното крайбрежие ще са съпроводени с гръмотевици и с краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа сдържан, по Северното Черноморие краткотрайно мощен, северозападен вятър, който денем ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат към момента високи, като ще сред 18 и 23 градуса. Температура на морската вода ще е 21 – 22 градуса, а вълнението на морето – към 2 бала.

Над планините

ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 2000-2200 метра от сняг. През идната нощ обилни превалявания ще има в масивите от Западна България, а денем и през нощта против събота – в източната половина на Стара планина, в Източните Родопи и в Странджа-Сакар. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи мощен югозападен вятър, който в масивите от Западна България последователно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се намаляват. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 метра – към 5 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за октомври, само че ще стартира да се покачва.

В събота ,

5 октомври, вятърът ще отслабне. Облачността ще е променлива, по-често забележителна. В източните региони сутринта към момента ще превалява едва, в развой на прекъсване.

През нощта против неделя , 6 октомври, вятърът от северозапад още веднъж ще се усили. На места от запад на изток ще превали, само че след това ще стартира скъсване и понижение на облачността. В неделя ще бъде прохладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания. Дневните температури едва ще се покачат.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: времето прогноза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Национален осигурителен институт удостовери растежа на болничните  1 Час нощен труд да се заплаща в размер на 0,5% от минималната заплата  1 Предлагат електронни трудови книжки  1 1100 – 1500 лв. взимат медицинските сестри у нас --> Пaрите ни  Национален осигурителен институт удостовери растежа на болничните Национален осигурителен институт удостовери растежа на болничните  Час нощен труд да се заплаща в размер на 0,5% от минималната заплата Час нощен труд да се заплаща в размер на 0,5% от минималната заплата  Предлагат електронни трудови книжки Предлагат електронни трудови книжки  1100 – 1500 лв. взимат медицинските сестри у нас 1100 – 1500 лв. взимат медицинските сестри у нас Не пропускай  <br> Мерки и дейности за обезвреждане на аквапланинга <br>
Мерки и дейности за обезвреждане на аквапланинга
 <br> Промяна на времето, дъжд и вятър, с 10 градуса по-студено <br>
Промяна на времето, дъжд и вятър, с 10 градуса по-студено
 <br> Звезди, които <strong> се борят с рака </strong> <br>
Звезди, които се борят с рака
 <br> 10 дуета, с които <strong> да посрещнем есента </strong> <br>
10 дуета, с които да посрещнем есента
Последни  Гордън Рамзи Топ готвачите и техните огромни фамилии (СНИМКИ)  <p>Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините</p> Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините  Категорично: Хората изхвърлят доста повече СО2 от вулканите Категорично: Хората изхвърлят доста повече СО2 от...  Бомбардировач „ Летяща цитадела ” умъртви хора в Съединени американски щати Бомбардировач „ Летяща цитадела ” умъртви хора в Съединени американски щати  Ето по какъв начин ще наподобяват бюлетините за вота в София Ето по какъв начин ще наподобяват бюлетините за вота в София  Зоран Заев Заев за Македония: „ Нямаме проект „ Б ” с България  <p>Защо има митинги в Ирак и кой седи зад тях</p> Защо има митинги в Ирак и кой седи зад тях  Wey-S Никой не желае втора употреба електрически автомобил  Пескуеса, Испания Как испанците избавиха едно село от изгубване  Песен на Емил Димитров озвучава „ Откраднат живот “ Песен на Емил Димитров озвучава „ Откраднат живот “  Кървава офанзива в Париж, гръмнаха нападателя Кървава офанзива в Париж, гръмнаха нападателя  <p><strong>Тази билка няма равна:</strong> вижте свойствата ѝ</p> Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  The Chemical Brothers The Chemical Brothers със международна премиера в София  Министерство на вътрешните работи удари имотната мафия, отвличала и измъчвала хора Министерство на вътрешните работи удари имотната мафия, отвличала и измъчвала хора  Има ли подкупи, вземат решение обвиняването на арестуваните в ДАИ-Пловдив Има ли подкупи, вземат решение обвиняването на арестуваните в...  Жестока злополука сред два ТИР-а лиши живота на двама Жестока злополука сред два ТИР-а лиши живота на двама  <p>Измършавели мечки гризли -&nbsp;жертви на климатичните промени&nbsp;&nbsp;</p> Измършавели мечки гризли - жертви на климатичните...  <p><strong>Летисия</strong> - една<strong> секси кралица</strong> в алено и с голи рамене&nbsp;(СНИМКИ)</p> Летисия - една секси кралица в алено и с голи...  <p>Тръмп: Може би един президент не би трябвало да го прави</p> Тръмп: Може би един президент не би трябвало да го прави  Борислав Ангелов Мечтателят, който спеше в изоставени блокове Всичко от през днешния ден Виц на деня Театрален режисьор надзърта през завесата, преди да е почнала пиесата, и окуражава артистите: - Изобщо не се тормозете, през днешния ден ще играем против тях с числено… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Уникална Ивет Лалова още веднъж съумя, на край е Уникална Ивет Лалова още веднъж съумя, на край е  Българският шоколад, който е прочут в целия свят (ВИДЕО)  Кремена Халваджиян: Образите от „ Маскираният артист “ рисувах заран, до момента в който си пиех кафето  Ивет Лалова се класира на полуфиналите Ивет Лалова се класира на полуфиналите  Откриха златно богатство край Девня Водещи вести  Кървава офанзива в Париж, гръмнаха нападателя Кървава офанзива в Париж, гръмнаха нападателя  Зоран Заев Заев за Македония: „ Нямаме проект „ Б ” с България  Министерство на вътрешните работи удари имотната мафия, отвличала и измъчвала хора Министерство на вътрешните работи удари имотната мафия, отвличала и измъчвала хора  <p>Защо има митинги в Ирак и кой седи зад тях</p> Защо има митинги в Ирак и кой седи зад тях  Борислав Ангелов Мечтателят, който спеше в изоставени блокове  <p>Истината за Чернобил и други забавни заглавия от <span style= Истината за Чернобил и други забавни заглавия от CineLibri 2019  Категорично: Хората изхвърлят доста повече СО2 от вулканите Категорично: Хората изхвърлят доста повече СО2 от вулканите  Wey-S Търсенето на използвани електрически автомобили е доста ниско  Ето по какъв начин ще наподобяват бюлетините за вота в София Ето по какъв начин ще наподобяват бюлетините за вота в София  Гордън Рамзи Топ готвачите и техните огромни фамилии (СНИМКИ)  Пескуеса, Испания Как испанците избавиха едно село от изчезване
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР