България он ерПрезидентът на Русия Владимир Путин прие в Санкт

...
България он ерПрезидентът на Русия Владимир Путин прие в Санкт
Коментари Харесай

Лукашенко към Путин: Вагнер искат да тръгнат към Полша, аз ги спирам

България он ер

Президентът на Русия Владимир Путин одобри в Санкт Петербург най-близкия си съдружник – водача на Беларус Александър Лукашенко. В диалога двамата омаловажиха украинското контранастъпление за отвоюване на окупирани територии. 

На смешка, или не напълно, Лукашенко сподели пред Путин, че бойците на съветската частна компания " Вагнер ", която в този момент образова армията на Беларус, имат предпочитание да прекосят границата със страната членка на НАТО Полша, съобщи България он ер.

" Момчетата от " Вагнер "  започнаха да ни напрягат – желаят да тръгнат на Запад. " Искаме на екскурзия до Варшава и Жешув ".

Не е допустим за тях Жешув, тъй като знаят от кое място идва военната техника. И у тях се е загнездило, че Жешув - това е неволя. Аз ги арестувам в центъра, по този начин да се каже, в Беларус, да не вземат да се предислоцират натам ", съобщи Лукашенко.

Ройтерс отбелязва, че Полша трансферира спомагателни войски към границата с Беларус. Мярката е в отговор на установяването на сили на " Вагнер "  в страната на Лукашенко след краткотрайния им протест в Русия предишния месец, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР