България Он Еър 2019 година я изпращаме с добри резултати от

...
България Он Еър
2019 година я изпращаме с добри резултати от
Коментари Харесай

Янка Такева: Имаме голям проблем с децата от уязвимите групи

 България Он Еър 2019 година я изпращаме с положителни резултати от позиция на това, че 600 учебни заведения в страната бяха оборудвани с най-високите осведомителни технологии, бяха изменени и методите на образование в тези учебни заведения, сподели ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

По думите ѝ през отминаващата година са основани доста положителни благоприятни условия за подготовка в чужбина на български преподаватели, което пък на собствен ред е повишило тяхното самочувствие.

" Трябва да се подчертае и личностната мотивация на учителите да създадат образованието по-добро, признателност и към родителите ", уточни Такева за " България Он Еър ". 

Според нея функционалната неграмтност на децата се дължала на тежките проекти и стратегии за съответната възраст на децата, другото, което трябвало да се промени, е списването на учебниците.

Родното обучение - по думите ѝ  - е положително, българските учители били добре готови за съпоставяне с доста педагози в Европа и света.

" Имаме огромен проблем с децата от уязвимите групи. Връщането им трайно в клас става с доста положителни полиитки. Една от ограниченията - би трябвало да помогнем на тези 24% от децата, които не посещават детски градини. В момента имаме 14 общини, където детските градини са безвъзмездни и 40 такива, където таксите са минимални ", добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР