България официално е най-евтиното място за каране на ски в

...
България официално е най-евтиното място за каране на ски в
Коментари Харесай

Daily Mail: Банско и Боровец са най-евтините ски курорти в Европа тази зима

България публично е най-евтиното място за каране на ски в Европа, съгласно последното изследване на Post Office Travel Money, представено от английския вестник Daily Mail. 

 

Боровец и Банско са двата най-хубави курорта, показва Daily Mail и прибавя: Очаквайте подобаващи за приблизително равнище скиори писти с красиви скатове, оградени с дървета. Нощният живот е многолюден, като и двамата курорта оферират положителни заведения за хранене и питейни заведения.
 
В България се чака растеж от 15% на английските туристи през идния зимен сезон. Англия е най-големият пазар за ски курортите ни.

 

Британският вестник обаче прави цялостна ранглиста на ски курортите в цяла Европа, наблягайки на изгодните зимни дестинации

 

Ето някои  от тях:

 

Андора

Отправете се към дребното княжество Андора, ситуирано сред Франция и Испания в Пиренеите, за безмитно извършване на покупки и отлични условия за каране на ски.

 

Основната ски зона на страната се назовава Grandvalira, като предлага 200 км писти, подобаващи за приблизително напреднали и начинаещи, свързващи курортите Солдеу, Ел Тартер и Пас де ла Каса. Има доста бюджетни хотели.
 
България

България публично е най-евтиното място за каране на ски в Европа, съгласно последното изследване на Post Office Travel Money.

 

Боровец и Банско са двата най-хубави курорта, показва Daily Mail. Очаквайте подобаващи за приблизително равнище скиори писти с красиви скатове, оградени с дървета. Нощният живот е многолюден, като и двамата куррота оферират положителни заведения за хранене и питейни заведения.

 

Австрия

Алпбах е прелестен дребен австрийски ски курорт със скатове, виещи се през гори, обичайни планински заведения за хранене, хотели в жанр хижа и сънлива атмосфера.
 
Не е изключително уместно за опитни скиори, само че има няколко предизвикателни писти и доста неща, които да зарадват каращите на приблизително равнище.

 

Италия

Заради Зимните олимпийски игри в Торино през 2006 година бяха вложени доста пари в курорта Бардонечия.

Разходите за живот тук са ниски, а въжен превоз картите и оборудването чартърен са на положителни цени. През седмицата е умерено, само че през уикенда в курорта идват тълпи от близкия град Торино.

Пистите са подобаващи за приблизително напреднали.

 

Франция

Малко хора са чували за курорта Ле Контамин, наоколо до по-известните Шамони и Межев. Това е дребна, другарска общественост, най-подходяща за начинаещи и приблизително напреднали, като 120 км писти са налични след малко пътешестване с рейс.

 

Намира се на върха на котловина, с необятно отворени писти над линията на дърветата, издигащи се до 2500 м в сянката на Мон Блан.

 

Сараево

Столицата на Босна е хазаин на Зимните олимпийски игри през 1984 година, тъй че има страхотни писти. Основният курорт е Яхорина, с повече от 47 км ски писти (една от които е хазаин на спускането за дами през 1984 г.) и причудливо, обичайно село с невероятни заведения за хранене и питейни заведения.

 

Любителите на планината, само че не и на ските, могат да прегледат близките забележителности, в това число мястото, на което е погубен Франц Фердинанд, довело до Първата международна война.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР