България очевадно се превръща в държава на чиновниците, като растат

...
България очевадно се превръща в държава на чиновниците, като растат
Коментари Харесай

Всеки чиновник във властта - с охрана!

България очевадно се трансформира в страна на служителите, като порастват и грижите за това съсловие. Обикновените българи емигрират, измират, нацията като цяло се топи, единствено чиновническото класи добрува и се множи. Според последните данни на Департамента по стопански и обществени въпроси на Организация на обединените нации, българите към този момент сме 6 922 556 души. И в случай че през 2010 година служителите са били 115 343 души, през днешния ден в оредяващото и редуцирано население те към този момент са над 140 000 души.

Последният изблик на благосклонност и ангажираност към това съсловие откриваме в деловодството на Народното събрание. Депутати от ГЕРБ са внесли за разискване законопроект, с който ще бъде променен и допълнен различен законопроект, който към момента не е признат дефинитивно от народните представители.

Става въпрос за плана за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, импортиран от Министерския съвет на 18 септември 2019 година. Именно в него ръководещите предложиха основаването на нова Главна дирекция "Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ", което на процедура отвори малка врата за сливането на досегашните дирекция "Жандармерия " и Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ).

Пет месеца след внасянето на законопроекта, в средата на януари 2020 година, ръководещите уголемяват активността на към момента неродената ГДЖСОБТ, в посока на спомагателни задания по защита. В претекстовете си вносителите Валентин Радев, Пламен Тачев, Константин Попов, Дилян Димитров и Станислав Стоянов от ГЕРБ показват, че би трябвало да се добави законопроекта за смяна на ЗМВР, импортиран през септември предходната година. Допълнението ще регламентира съответно дилемите по защита на "служители на органите на власт ". В претекстовете се показва, че това ще става при съществуване на съответна опасност по отношение на осъществяване на служебните им отговорности.

За да не бъде пропуснат поименно някой от така наречен "служители в органите на властта ", та след това да се разсърди, вносителите умно са прецизирали, че имат поради всички чиновници от законодателната, изпълнителната и правосъдната власт. Освен висши управителни фрагменти защита е планувана и за редови чиновници - да вземем за пример на Министерство на вътрешните работи или Национална агенция за приходите, за които е зародила опасност във връзка със служебните им отговорности, прецизират вносителите.

Очевидно с смяната се цели ГДЖСОБТ да стане нещо като Национална работа за защита на депутати, държавна администрация и представители на правосъдната власт. При това на директно послушание на държавното управление, на което очевидно му е писнало да се преценява с НСО, което е под шапката на президенството. И това се случва на фона на неспиращите мнения, че би трябвало да се ограничи кръга на охраняемите от страната лица. Както и на продължаващите кавги към НСО и предлагането на Движение за права и свободи лица от извънредно значение за националната сигурност да си заплащат на службата, с цел да ги пази.

Реализира ли се концепцията на ГЕРБ, на процедура няма да остане нито един държавен чиновник без опция за защита.

А всички останали - кучета ни яли. За нас ще се грижи полицията. Същата, на която от години й набиват в главата тактиката "Полиция в непосредственост до обществото ", само че когато не дай си боже ти потрябва, от нея ни новина, ни кост...

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР