България очаква да получи през лятото първите суми от Плана

...
България очаква да получи през лятото първите суми от Плана
Коментари Харесай

Лятото очакваме първите суми по Плана за възстановяване

България чака да получи през лятото първите суми от Плана за възобновяване. Това разгласи финансовият министър Асен Василев.

„ На база осъществяването на плановете ние ще забележим кои може да не могат да бъдат изпълнени в период. Те може да отпаднат. Ако успеем да осъществим всички, ще ги дофинансираме с национално финансиране”, добави той.

Забрана за експорт на зърно няма, сподели Василев запитан дали има възбрана, тъй като има сигнали от компании, че на " Дунав мост " не им разрешават да излязат.

България има задоволително зърно, само че ситуацията на интернационалните пазари е сериозна, означи той.

" Текат детайлни инспекции върху целия експорт, с цел да сме сигурни, че всички процедури и условия са спазени ", изясни Василев.

Той бе запитан и каква е инфлацията в страната, откакто Бойко Борисов и Делян Добрев разпространиха информация за разнообразни стойности. `Бих им споделил да четат Национален статистически институт - там се счита инфлацията, а не в Министерството на финансите. Статистиката не е сменяна от времето на господин Борисов, същите хора са и считат по същия метод ", отговори Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР