България очаква да получи информация за разследването на тежкия криминален

...
България очаква да получи информация за разследването на тежкия криминален
Коментари Харесай

МВнР: България очаква да получи информация за разследването на инцидента в Охрид

България чака да получи информация за следствието на тежкия престъпен случай в Охрид, оповестиха на брифинг в Министерство на външните работи. Във връчената на посланика на Република Северна Македония у нас протестна нота е посочено, че повтарящите се образци на ескалиращо напрежение и систематичното неявяване на съответни ограничения основават атмосфера на безотговорност и мултиплициране на случаите против българите в Северна Македония.

България упорства да бъдат открити и наказани причинителите на закононарушението. Агнеза Поповска е обяснила, че институциите работят по откриване на причинителите. От външно министерство потвърдиха, че съгласно информацията на Генералното ни консулство в Битоля, откритите патрони в клуба след стрелбата са няколко.

Министър Николай Милков е сложил остро въпроса пред Буяр Османи и в Барселона. От Министерство на външните работи подчертаха, че паралелно с следствието на този случай, който градира ескалацията през миналите месеци, би трябвало да бъдат взети ограничения за това, българските клубове да могат свободно да правят своята активност.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР