България нямала достатъчно данни за руската роля в покушението срещу

...
България нямала достатъчно данни за руската роля в покушението срещу
Коментари Харесай

Затвърдихме мнението, че сме Троянски кон на Русия

България нямала задоволително данни за съветската роля в покушението против Скрипал. Това не е изненада, тъй като ние сме обичайно мудни в изясняването на обстоятелства за дейности на съветските служби: към момента нямаме "достатъчно доказателства " дори за убийството на Георги Марков. По-тревожното е, че този, който мижи, няма в никакъв случай да види истината.

Това разяснява в профила си във „ Facebook “ Даниел Смилов.

Руски двоен сътрудник е изумен с съветски нервнопаралитичен газ след поредност от мистериозни убийства на руснаци в Лондон. Службите на страна съдружник, основен наш сътрудник в региона на сигурността, са уверени в съветската връзка и дават доказателства. Ние обаче избираме да приемем съветската позиция, съгласно която "достатъчно доказателства към момента няма ".

Наред с това Борисов желае да е "посредник " сред Европейски Съюз и Русия по случая, така както съгласно него "посредничи " в контактите с Ердоган.

Първо, понятието "посредник " в тази ситуация е извънредно неуместно, тъй като ние сме част от Европейски Съюз, а не трета неутрална страна.

Въпросът на въпросите през днешния ден: Изток или Запад сме?

Второ, с Ердоган Борисов оказва помощ да се отбрани ОБЩАТА позиция на Европейски Съюз. Поради положителната персонална връзка с турския водач нашето присъединяване в договарянията сред Европейски Съюз и Турция е в действителност ползотворно. С Русия Борисов не желае да пази обща позиция на Европейски Съюз, а да е трета страна сред Русия и Съюза. Нещо повече, България не способства за реализиране на обща позиция на Европейски Съюз, а остава в маргинално, периферно малцинство. Единственият резултат от тази политика ще е затвърждаването на мнението на мнозина - т.е. на главните ни сътрудници в Европейски Съюз и НАТО, че сме евентуален "троянски кон " на Русия.

Да, връзките на Европа с Русия се обтягат. Но казусът "Скрипал " въпреки всичко е от друга категория, съпоставен с съветското влизане с армия на територията на суверенна страна и анексирането на част от нея през 2014 година Експулсирането на дипломати е детайл от дипломацията - противоправното навлизане с армия не е. Нито отравянето на хора с високотехнологична твоя разработка.

Заради сходни дейности Русия изпада в интернационална изолираност. Ние обаче се грижим тя да не е цялостна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР