България няма законова регламентация относно практикуването на нудизма. Това каза

...
България няма законова регламентация относно практикуването на нудизма. Това каза
Коментари Харесай

Ангелкова: В България няма законова регламентация относно нудизма

България няма законова наредба по отношение на практикуването на нудизма. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос по отношение на публично неодобрение на плажуващи нудисти към концесионера на плаж "Делфин ".

"Няма експлицитна възбрана, подкрепена със наказания, няма експлицитен ред по отношение на метода на прилагане на морските плажове от посетителите във връзка с техния външен тип ", изясни тя. "Единственият законов правилник, който може да бъде прибавен в този случай, е признатата разпоредба от съответната община ", уточни Николина Ангелкова, представена от " Фокус " и деловото издание econ.bg.

"Министерство на туризма не би могло да заеме страна по цитирания проблем сред наемател на плаж и плажуващи жители, доколкото не съществува експлицитен правилник. Оказваме цялостно подпомагане за разговор сред двете страни ", съобщи министърът. Николина Ангелкова посочи, че процедурата по отдаване чартърен на морския плаж "Делфин " е извършена без регистрирани нарушавания и по отношение на правилата на прозрачността, а оповестените документи не са обжалвани в законоустановения 14-дневен законов период пред Върховен административен съд.

"Няма учредения за изказвания, както по отношение на осъществени нарушавания по време на организирането и провеждането на търга, по този начин и във връзка следващо подписване на контракт за наем ", разяснява министърът. "Съгласно настоящата нормативна уредба с контракта за наем на морски плаж всеки негов клиент има право да употребява 50 на 100 от дейната му повърхност за свободно и гратис плажуване. Наемателят е длъжен да сложи указателна табела с обозначения на зоните за дейна плажна повърхност и за свободно разполагане на плажни такъми от страна на посетителите ", изясни Николина Ангелкова.

"По време на летния сезон Министерството на туризма регулярно прави инспекции по цялото Черноморие, като съблюдава дали се съблюдава 50% съответствие на свободна платена зона ", съобщи министърът и посочи, че при подадени сигнали отвън компетенцията на министерството се алармират съответните органи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР