„България няма сигурност. Има кражби, набези по селата, поръчкови убийства,

...
„България няма сигурност. Има кражби, набези по селата, поръчкови убийства,
Коментари Харесай

Йончева срещу Биков за вота на недоверие, преценете кой е прав

„ България няма сигурност. Има обири, нападения по селата, поръчкови убийства, които не са разкрити”, това съобщи пред NOVA депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева, разяснявайки идния избор на съмнение към държавното управление.

„ Част от управническата стратегия на ГЕРБ е във всяко обитаемо място да има по един служител на реда. Това е някакъв мираж. Засега няма такова нещо. Трябва да бъдат назначени 6000 души. В момента има назначени под 2000 души, а напусналите системата са над 2000”, сподели Йончева.

Българска социалистическа партия желае държавното управление да си върви, ГЕРБ: дайте причини

Българска социалистическа партия отново внася избор на съмнение, държавното управление не подсигурило сигурност

Българска социалистическа партия остана с двама по-малко в навечерието на вота

Според нея ГЕРБ ръководят България от 10 години и не могат да се оправдават с някакви други държавни управления.

„ Тези проблемите със сигурността единствено се задълбочават. 75% от кражбите не са разкрити, 85% от телефонните измами не са разкрити. Кажете коя е тази страна в Европа, която не може да се оправи с телефонните измамници”, уточни Йончева.

По думите ѝ Законът за частната охранителна активност връща страната във времената на СИК и ВИС, „ на процедура приватизира работата на МВР” и дава на кметовете „ да вършат свои армии”.

Йончева употребява заглавието на книгата „ Шайка” на някогашния народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров, с цел да съпостави ръководещите с „ проведена незаконна група”.

Депутатът от Българска социалистическа партия акцентира, че политиката на държавното управление заплашва още енергийната, финансовата и военната сигурност на България. „ Изтичат милиарди и няма виновни” .

„ Смятам, че българинът в някакъв миг ще се разсъни и ще разбере, че лъжата не може да бъде форма на управление”, сподели Йончева.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на обвиняванията на опозицията към ръководещите.

„ Това е тезата – всички в ГЕРБ са „ проведена незаконна група”, крадат милиарди и народът страда”, възмути се Биков. „ Като сме влезнали в Народното събрание сме длъжни да поносим сходни неща. Но никой няма да завоюва от това”.

„ Едно е да кажем, че има проблеми в системата на сигурността, друго е да кажем, че сме проведена незаконна група. Шайка е, в случай че вземеш стотици хиляди левове от социална телевизия, до момента в който индивидът, с който живееш е министър-председател”, сподели Биков, макар че Йончева осъди премиера Бойко Борисов за клюка за сходни изказвания.

Според Биков в дебата за вота на съмнение опозицията употребява неистини.

„ Първо, не над 2000 души са напуснали Министерство на вътрешните работи. Около 600 служители на реда са напуснали, на тяхно място са назначени 1700. Обещанието на ГЕРБ е да има 1000 назначени служители на реда за 4 години. За една година са назначени 1700 и евентуално ще бъдат назначени още”, сподели той.

„ Разбира се, че в системата има сложни проблеми, които обаче, нито ще се решат за три дни, нито ще се решат с избор на съмнение или директни лъжи”, съобщи Биков.

Според него в претекстовете за вота „ има обзор на печата, журналистика и едни необятни изречения. Народът се чувствал нерешителен. Българска социалистическа партия или са социологическа организация, откакто приказват какво усеща народът, или са основна редакция на на половина жълт вестник”.

Биков акцентира, че би било добре, в случай че има същински спор за проблемите в бранш „ Сигурност”.

„ Съжалявам, че през днешния ден няма да има спор всъщност. Днешният спор ще е това: ние ще излезем, те ще излязат. Ще се плюем 4-5 часа в Народното събрание и от това няма да произлезе нищо”, сподели Биков.

Той акцентира, че нападението против служители на реда в Ботевград или случаите в Угърчин, са вследствие на липса на ефикасна дългогодишна политика в образованието и обществената политика .

„ Над 30 хиляди деца са вкарани в системата на образованието през последната година. Да, резултатът ще пристигна след 15-20 години. Да се надяваме, че те няма да бъдат докарани до това оскотяло положение, в което се намират цели групи от нашето общество”, уточни Биков.

Той регистрира, че от стягане на контрола по границите са събрани над 2 милиарда лева и по време на служебния кабинет - когато е имало безредие, незабавно контрабандата се е повишила.

„ Ние се опитваме и с служители на реда, в това число с този закон, който дава на кметовете право да наемат охранителни компании. Това ще усили равнището на сигурност в тези обитаеми места. Няма значение дали котката е държавна или частна, значимото е да лови мишки”, счита депутатът от ГЕРБ.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР