България няма нужда от повече ваксини срещу COVID-19. Затова страната

...
България няма нужда от повече ваксини срещу COVID-19. Затова страната
Коментари Харесай

Меджидиев: България няма нужда от повече ваксини срещу COVID-19

България няма потребност от повече ваксини против COVID-19. Затова страната ни упорства за преустановяване на контракта с Pfizer или за фрапантно понижаване на количествата, а заплащането да става след доставка. Тази позиция е изразил здравният министър в Брюксел. Още 7 милиона дози ваксини се чака да бъдат доставени у нас доникъде на годината. И занапред е ясно, че и те би трябвало да бъдат бракувани.
Последната ваксина против Коронавирус -19 доктор Миндов е сложил в края на предишното лято.
„ И с това се приклюи, по-натам не сме имали нито искащи, нито запитвания ”, сподели доктор Георги Миндов. Той си изяснява неналичието на интерес с отпадането на всички противоепидемични ограничения, по-лекото протичане на боледуването и неналичието на затруднения от вируса, който преди 3 години промени света.
„ Въпросът е за какво да се изхвърлят. За страдание никой не е планувал това произвеждане година-две напред…няма по какъв начин да се планува по какъв начин ще се развие пандемията – дали ще приключим с 38 хиляди или със 138 хиляди умряли ”, сподели доктор Миндов. 
По думите на доктор Мирослав Ненков наличните количества демонстрират отговорността на ръководещите. „ Ако управляващите не бяха купили ваксини, щеше да има писъци до Бога, за какво няма ваксини, както имаше подобен интервал, в този момент когато са останали ваксини, това не е съществено. Властите се погрижиха, хората не се възползваха-това е казусът! Не може да дадеш на мощ ”, сподели доктор Ненков. 
Към бракуваните досега към 2 милиона и половина дози, следва да се прибавят още 2 милиона и 800 хиляди тази година.  Според здравния министър Асен Меджидиев, договорът би трябвало да се приключи или да се ревизира. „ Ако се продължи този контракт, който назовавам безразсъден, би трябвало да получим още 7 млн., като се изключи че би трябвало да плащаме, би трябвало и за бракуването им да плащаме ”, сподели доктор Меджидиев.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР