България няма намерение само да се защитава на стадион Уиндзър

...
България няма намерение само да се защитава на стадион Уиндзър
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Мачът със Северна Ирландия може да реши много неща

България няма желание единствено да се пази на стадион " Уиндзър Парк " в Белфаст, а ще търси своите мощни страни, с цел да стигне до успеха. Селекционерът на България Илиан Илиев съобщи на формалната си конференция, че знае по какъв начин да сътвори проблеми на съперника. Освен това, той показва успокоение по отношение на отсъстващите трима титуляри поради санкции, само че изрече страдание поради контузията на Илия Груев, който се контузи по време на мач на клубния си отбор Лийдс Юнайтед в шампионата на британската Лига Чемпиъншип.

" За нас Северна Ирландия от това, което демонстрираха, мога да кажа - подмладяващ се тим, имат скорост и ние би трябвало да отговорим на това. Много значим мач, тъй като групата е доста изравнена и уравновесена, не се вкарват доста голове. Една победа те изкарва нагоре, една загуба те смъква на дъното. Мачът на следващия ден може да реши доста неща ", стартира експертът.

След това той беше запитан от ирландски публицист по какъв начин прави оценка обстоятелството, че България към този момент няма загуба в девет срещи.

" Да, добре е, че нямаме много мачове към този момент проваляне, само че аз персонално избирам успехите. Дори предпочитам половината от равенствата да са победи, а другите да са загуби. Но работим по въпроса с успехите ", отговори Илиев.



Селекционерът на България трябваше да разяснява и наказванията на Алекс Колев, Фабиан Нюрнбергер и Алекс Петков, които в границите на един мач – в събота с Люксембург (0:0), отпаднаха от състава поради насъбрани наказателни картони.

" Знаехме, че това с наказванията ще пристигна, по тази причина и взехме един нов състезател. Най-много съжаляваме и доста ни липсва Илия Груев, само че това от време на време дава късмет на другите футболисти. Искаме да намерим метод да отговорим на нападателния жанр на Северна Ирландия. Важно е да свалим топката и да си я подаваме. Но доста мъчно ще се пазиме цели 90 минути, по тази причина това не е наш проект. Да може и да влязат по-креативни хора ", показа селекционерът на България.

Кристиян Димитров от Левски също беше извикан, само че се оказа, че е контузен и отпадна от сметките на щаба на " лъвовете ".

" Това няма значение дали сме очаквали, че ще пристигна или не. Факт е, че Левски споделиха, че е контузен и ние би трябвало да имаме вяра на това ", безапелационен бе Илиев.

" Каква неточност не трябва да позволяваме? Знаем играта на Северна Ирландия и техния жанр, ние би трябвало да отговорим – да задържим топката. Те играят една скица, в случай че излизаш от тяхната преса вярно, може да им създадеш проблеми ", добави той.



" Мачът почва 0:0. Най-вероятният резултат е това. Още в първия мач, в който водих тима - с Унгария, бяхме на 5 секунди от успеха. Нямаме мач, в който сме паркирали рейса. Още един мач, в който всичко може да се случи. Но би трябвало да държим топката, да играем и се надявам, че няма да сме на палубата на " Титаник ", сподели Илиан Илиев на въпрос дали равенството влиза в проектите му, допълнен с алегорията, че срещата на следващия ден от 21:45 часа ще се играе в града, в който е издигнат трагично потъналия транспортен съд през 1912-а година.

България има 5 точки преди мача на следващия ден, Северна Ирландия е с 4. Беларус приема Люксембург, откакто също има 5.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР