България няма да участва във второто издание на тенис турнир

...
България няма да участва във второто издание на тенис турнир
Коментари Харесай

България няма да участва във второто издание на тенис турнира за смесени отбори United Cup в Австралия

България няма да взе участие във второто издание на тенис шампионат за смесени тимове United Cup в Австралия. Страната ни зае 11-о място в дебюта на надпреварата през 2023 година

През 2024 година обаче отборът ни няма да се включи, защото първата ни ракета при мъжете Григор Димитров (№16 в света) не прояви интерес към шампионата. Крайният период за подаване на поръчки изтече в понеделник (16 октомври).

Както и през предишния сезон, селекцията се прави на база класирането единствено на първите ракети на всяка страна, като се взимат по шест от женската и мъжката класации и пет по смесен ранкинг. Жребият ще бъде изтеглен на 23 октомври, като тогава ще бъдат публично оповестени първите 16 тима. Оставащите две места ще бъдат избрани на 20 номеври.

Отборът на Полша, воден от №2 в света и четирикратен първенец от Големия шлем Ига Швьонтек и 11-ият при мъжете Хуберт Хуркач, са първи сложени за изданието през 2024 година

Седмият в света Стефанос Циципас и шестата в класацията при дамите Мария Сакари ще показват поставената под номер 2 Гърция. Защитаващият купата си отбор на Съединени американски щати включва Джесика Пегула и Тейлър Фриц, сложени под номер три.

Франция е четвърта в схемата и ще бъде показана от звездите си Каролин Гарсия и Адриан Манарино.

Шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроусова ще оглави тима на Чехия дружно с Иржи Лехечка.

Хърватия добавя Топ 6 с Борна Чорич и Дона Векич в състава си.

Алекс де Минор, Айла Томлянович и Джон Милман са представителите на домакините от Австралия.

Четири страни ще създадат дебюта си през 2024 година Това са Сърбия, водена от 24-кратния първенец от Големия шлем Джокович и Олга Данилович, Канада с Феликс Оже-Алиасим и Лейла Фернандес, Китай с Цинуен Джън и Джижен Джан, Талон Грикспур и Аранча Рус за Нидерландия.

Каспер Рууд ще води отбора на Норвегия. За Германия ще играят Александър Зверев и Анжелик Кербер, а Камерън Нори и Кейти Боултър ще съставляват Англия.

Второто издание на United Cup ще се организира от 29 декември 2023 година до 7 януари 2024 година в Пърт и Сидни. Третият австралийски град, който семейства при дебюта на шампионата - Бризбейн, отпада от организацията.

Има промени и във формата на самите мачове. Отборите още веднъж ще бъдат разграничени в шест групи по три, само че дуелите посред им към този момент няма да включват пет обособени срещи (по два сингъла и една на смесени двойки), а единствено три мача - мъжки сингъл, женски сингъл и смесено каре.

За 1/4-финалите ще се класират спечелилите в шестте групи плюс двата най-силни тима, заели второ място. В Топ 8 ще се играе по общоприета скица на директна елиминация.

Наградният фонд на шампионата ще бъде 10 милиона щатски $, като тенисистите получават и точки за ранглистите на АТР и WTA. Полуфиналите и финала ще бъдат на 6 и 7 януари в Сидни.

В началото на сегашния сезон България изпрати в Австралия тим в състав Григор Димитров (играещ капитан), Виктория Томова, Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова, Адриан Андреев, Гергана Топалова и Александър Лазаров. Националите ни изгубиха с 1-4 от Гърция и победиха с 3-2 Белгия и се подредиха втори в група А в Пърт, завършвайки под №11 в общото класиране.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР