България няма да се размине с нова вълна на короновируса,

...
България няма да се размине с нова вълна на короновируса,
Коментари Харесай

Николай Витанов очаква Омикрон след Нова година

България няма да се размине с нова вълна на короновируса, само че и ще се настани у нас след Нова година. Очакванията на математикът, който след епидемията от нейното начало, Николай Витанов са за пета вълна.

Все още базовото репродуктивно число е под 1 , което значи, че въпреки и постепенно сега болестта се свива. При настаняването на омикрон това ще скочи над 1, към 2 или даже над 2, това значи, че би трябвало да сме деликатни към области със скок на случаите. Витанов не чака подобен процес в границите на тази година у нас, въпреки и да не е изключен.

Не е добра вест за здравната система и работещите на първа линия , защото лечебните заведения няма да се разтоварят задоволително и за по-дълго време, с цел да отдъхнат от четвъртата вълна. Вероятно към Рождество и новогодишните празници дейните случаи ще паднат докъм 70 000 , което не е и няма да бъде задоволително, с цел да посрещнем умерено идната вълна.

Има закъснение да излекуваните сега, сравнявайки числата на новозаболелите, признати

32 000 ще са към Нова година, демонстрира прогнозата на Николай Витанов. Той обаче не се ангажира с дълготрайна прогноза, защото тя е специалитет на злобарите.
 Лъчезар Томов: До месец Омикрон става доминантен
Лъчезар Томов: До месец Омикрон става доминантен

Който не се е разболял от ковид, ще се разболее, предизвестява пулмолог
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР