България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на

...
България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на
Коментари Харесай

България няма да строи нови бежански лагери в очакване на мигрантска вълна

България няма да построява нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на 15-ото ревю на животновъдите, което се организира край Сливенски минерални бани.

Според Борисов към този миг Турция прецизно съблюдава двустранното съглашение и натискът към днешна дата по границата ни е нулев.

Борисов разяснява, че в тази напрегната конюнктура ще разчита на дипломацията и положителния звук към Турция, за което ще призове и сътрудниците си в Брюксел.

"Имаме ясна сделка въз основата на съглашението, въз основата на добросъседството и турските управляващи, безусловно прецизно, правилно съблюдават съглашението към България и имаме нула миграционен напън. Така, че не виждам никакъв смисъл нито да сторим нито да се приготвяме с лагери. Напротив, дипломацията, натискът, прекъсването на военните дейности, контролиране на събитията в Сирия – това е решението. Нито огради, нито войска, нищо не може да ни избави ", сподели министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР