България няма да бъде домакин на Европейското първенство за младежи

...
България няма да бъде домакин на Европейското първенство за младежи
Коментари Харесай

Северна Македония замени България като домакин на Европейското първенство за младежи

България няма да бъде хазаин на Европейското състезание за младежи до 20 години, Дивизия Б, идната година. 

Турнирът бе изместен в Скопие (Република Северна Македония), откакто от БФБаскетбол отдръпнаха кандидатурата на София поради неналичието на подобаваща зала. 

" За страдание е правилно. В момента не разполагаме с подобаваща зала, която да дава отговор на изискванията за съревнование от сходен жанр ", изясни от Париж след съвещанието на Борда на ФИБА Европа членът на управата на европейския баскетбол и президент на БФБаскетбол Георги Глушков. Той добави, че към момента има вид България въпреки всичко да получи шампионат при подрастващите през лятото, като не са избрани домакините на Европейските шампионати за девойки до 16 и девойки до 18-годишна възраст, както и в Дивизия А за 18 и 20-годишни. 

Всички български национални тимове ще се състезават в Дивизия B през идващото лято както следва: 

Момчета до 16 години: 4-13 август, Плоещ (Румъния) 

Юноши до 18 години: 21-30 юли, Матозиньош (Португалия) 

Младежи до 20 години: 7-16 юли, Скопие (Северна Македония) 

Момичета до 16 години: 10-19 август, следва избор на хазаин Девойки до 18 години: 30 юни-9 юли, следва избор на хазаин Жени до 20 години: 28 юли-6 август, Крайова (Румъния) 

Първенствата в Дивизия А ще се проведат както следва: 

Момчета до 16 години: 5-13 август, Скопие 

Юноши до 18 години: 22-30 юли, Ниш 

Младежи до 20 години: 8-16 юли, Ираклион 

Момичета до 16 години: 11-19 август, Измир 

Бордът посочи и критериите за класиране на ЕвроБаскет 2023 за дами след окончателното изваждане на Русия и Беларус от квалификациите от група F и група I. Разгледана бе молба от домакините на шампионата Словения и Израел да имат страна сътрудник, която да е в групата, домакинствана от тяхна страна. От ФИБА регистрираха триумфа на ЕвроБаскет 2022 като едно от топсъбитията на България и израстването в цифрово отношение на организацията, а също големият триумф на Световното състезание за дами в Австралия. Следващата среща на Борда на ФИБА Европа е планувана за март в Испания.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР