България никога не е обсъждала и не възнамерява да изпраща

...
България никога не е обсъждала и не възнамерява да изпраща
Коментари Харесай

Премиерът и военният министър категорични: Няма да изпращаме войници в Украйна

България в никакъв случай не е обсъждала и не има намерение да изпраща военнослужещи за присъединяване във военни дейности в Украйна. Това потвърдиха от парламентарната естрада както премиера Николай Денков, по този начин и военният министър Тодор Тагарев.

Изслушването на премиера и военния министър беше поискано от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в сряда. А повода беше визитата на Николай Денков в Украйна и визитата на Тодор Тагарев в Париж. Депутатите настояха да получат отговор подписвала ли е страната ни двустранно съглашение, с което да бъдат ангажирани български военнослужещи. И Денков, и Тагарев бяха безапелационни - не е поеман ангажимент да се изпращат български войски.

Стигна се до замяна на остри реплики сред опозицията и властта. А за следващ ден от ГЕРБ бяха безапелационни, че военният министър не си е приключил работата.

Първи с въпросите към властта започнаха от Българска социалистическа партия. И желаеха да схванат какви сделки са създали Денков и Тагарев в Киев и Париж и ще има ли български бойци на фронта. „ Ако до момента обществото мълчеше, съм сигурна, че в този случай ще излезе и ще ви опустоши. С какъв мандат Тагарев участваше на тази среща, има ли решение на Министерски съвет? ”, попита Корнелия Нинов

Опозицията се пробва да взриви публичното мнение. Още преди доста месеци споделих, че до момента в който съм министър председател, няма да има решение за изпращане на български бойци в Украйна ”, съобщи Николай Денков.

„ Ние се придържаме към националните решения. Българската позиция, министър председателят я сподели, че България не възнамерява да изпраща военнослужещи в Украйна ”, сподели Тодор Тагарев.

Последва офанзива от „ Възраждане ” и обвинявания, че се работи против националния интерес. Премиерът контраатакува. „ Всеки, който оказва помощ на Русия в този спор, работи против националния интерес на България, в това число и тези, които вървят на инструктаж в Москва ”, съобщи Денков.

„ Чухме хора, които постоянно са на инструктаж в американското посолство. И тези хора настояват, че имало хора на инструктаж. Има една сентенция: „ Не съди за другите по себе си! ”, съобщи Костадин Костадинов.

От партията на Слави Трифонов също излязоха с рецензии и желаеха да знаят склонен ли е министър-председателят да изпрати български военни в Украйна.

„ Колкото пъти ми зададете този въпрос, толкоз пъти ще получите същия отговор. Не се опитвайте да пъхнете думи на други държавни суверенни водачи в нашите уста. Единственото, което вършиме е да всявате боязън ”, съобщи Денков.

„ С вашите изказвания създавате суматоха в обществото. По този метод обезкървявате българската войска. С вашето плямпане! Много хубаво, че остават 4-5 дени и се махате. Това е най-хубавото нещо ”, съобщи Тошко Йорданов.

От ПП-ДБ и Движение за права и свободи резервираха безмълвие. И през днешния ден обаче рецензия към военния ми изострен пристигна от водача на ГЕРБ. „ От всичко, което през вчерашния ден разбрахме, Тагарев не е приключил нищо, даже без да носи отговорност по тази причина. Затова са парламентарните решения, които освобождават министъра от тежките решения. Ние сме му помогнали във всичко ”, съобщи Бойко Борисов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР