България никога не е била в по-добра позиция от сега

...
България никога не е била в по-добра позиция от сега
Коментари Харесай

България никога не е била в по-добра позиция за еврозоната, каза председателят на асоциацията на банките

България в никакъв случай не е била в по-добра позиция от в този момент за приемането си в еврозоната, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов. Той добави, че все пак задачата не е лесна, тъй като решението се взима с политически причини и в този момент политиците са на ход.

Петър Андронов уточни, че България извършва общите критерии, само че ниското благосъстоянието на популацията е комфортен мотив за отвод. В отговор на въпрос, той уточни, че промяната на лв. с еврото няма да усили инфлацията. " Пазарът не се движи от това дали си сменил паричния знак, а дали паричният знак има покритие ", разясни Андронов.

Той добави, че влизането в еврозоната е най-хубавият метод да се излезе от валутния ръб. Като плюс на приема той уточни финансовата поддръжка и въвеждането на механизмите за надзор, който са в действие в Европа.

Петър Андронов разгласи, че чака още една сполучлива година за банковата система. Той добави, че в банките няма терзания по отношение на заемите.

Петър Андронов посъветва хората, които мислят да вземат заем да не разчитат единствено на това, че в този момент лихвите са рекордно ниски. " Намираме се в най-ниската фаза на лихвения цикъл, само че тази среда няма да е безконечна. Цикълът си ще смени посоката и всеки рационален човек би трябвало да възнамерява това ", добави той.

Като спънка за задграничните вложения Петър Андронов вижда демографския проблем, който води до неналичието на фрагменти, бедността и корупцията. Той добави, че като цяло в Източна Европа няма опциите за огромни приходи и облаги и за това района мъчно може да се конкурира с Азия, да вземем за пример.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР