България никога не е била на прага на зимата с

...
България никога не е била на прага на зимата с
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: На прага на зимата ни липсват 2,1 милиарда куб. м газ

България в никакъв случай не е била на прага на зимата с изчезнали 2,1 милиарда куб. м газ, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в предаването " Лице в лице " по БТВ. Според него по време на засекретеното чуване в Народното събрание на премиера Кирил Петков и на енергийния министър Александър Николов по тематиката за газа е станало ясно, че задълженията на " Топлофикация " са към този момент над 1 милиарда лева

Днешното чуване на Кирил Петков и енергийният министър в Народното събрание беше закрито единствено поради една цифра – цифрата за цената на газа, безапелационен бе Рамадан Аталай.

По думите му прекратяването на доставките на съветски газ от " Газпром " е станало със заповед на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, а не с публично решение на Министерски съвет.

Тези доставки на газ не трябваше да бъдат спирани, трябваше да се води дипломация – по този начин, както се прави в останалата част по света, изясни Аталай.

Народният представител сигнализира, че България ще разполага с газ единствено за този месец.

Има газ за юли месец, по-късно няма танкери, няма газ, тъй като няма подписани контракти, посочи депутатът от Движение за права и свободи.

Фон дер Лайен говореше за общ газ за цяла Европа, само че какво стана – има газ за Германия, има за Италия, а за България..., сподели още Рамадан Аталай.

Министър-председателят трябваше да каже - газ няма, всеки да си купува дърва, уточни Аталай. Според него енергийната рецесия е освен привнесена, в по-голямата си част тя е артикул на ръководещите. Рамадан Аталай напомни изявлението на вицепремиера Асен Василев от 19 март, че скъсваме с " Газпром ". Ние и сега купуваме съветски газ от Гърция - с 30% по-скъп, обърна внимание той.

Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова няма да се оправят със задачата да обезпечат газ за страната, уточни той. Според него най-голямото наказване за тях, може би, би било да останат на власт, само че това би било пагубно за страната. Кирил Петков сподели, че е доста всеяден, само че въпреки това показва цялостна безнаказаност, продължи депутатът от Движение за права и свободи.

Трябва да се върне нормалността в политиката, разговорът, да се махнат непотребните червени линии, е неговата рецепта за справяне с рецесията.

Очаквайте детайлности!

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР