България Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта Повече от

...
България Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта Повече от
Коментари Харесай

Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта

България Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта Повече от 5 часа е лишило на експертите да извадят необичайния материал при отпушването на канал наоколо до мол " София " 16 август 2019, 10:21 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта
Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта
 Отец Иван за нападението: Искаше да вземе детето
Отец Иван за нападението: Искаше да вземе детето
 Тежка злополука на Е-79, има жертви
Тежка злополука на Е-79, има жертви
 Експерт: Ремонтът на
Експерт: Ремонтът на " Струма " ще отнеме повече от месец
 Започват тестванията на тол системата
Започват тестванията на тол системата
 Какво време ни чака през уикенда
Какво време ни чака през уикенда
 Момиченце на 7 изнасилено и бито до гибел, Министерство на вътрешните работи сподели обвинения
Момиченце на 7 изнасилено и бито до гибел, Министерство на вътрешните работи сподели обвинения
 „ Демократична България ” предлага Борислав Игнатов за кмет на София
„ Демократична България ” предлага Борислав Игнатов за кмет на София

варийни екипи на "Софийска вода ", част от Веолия, записаха огромно количество дунапрен при отпушването на канал наоколо до мол "София " на бул. "Александър Стамболийски “ в понеделник. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението.

Повече от 5 часа лиши на експертите да извадят необичайния материал. Наложи се разрязването на съзнателно озовалия се в оборудването синтетичен материал, който трайно бе запушил пропускливостта му. Не е ясно какъв брой време дунапренът е прокиснал в канала, нито кой е виновен за недобросъвестната постъпка, както и претекстовете на причинителя. Със сигурност обаче е лишило много време и старания, с цел да бъдат вмъкнати сходни обемисти материали в тесния канал, още повече - неусетно.

"Това ни е най-екзотичната находка, която сме откривали в шахта до момента. Никога не сме предполагали, че към 12-метров дунапрен, който би трябвало да е в диван или в матрак на легло, може да попадне в каналите на отпадъчната вода на софиянци ", съобщи зам.-изпълнителният шеф на "Софийска вода " Станислав Станев в ефира на "Здравей, България " по NOVA.

Екипите на "Софийска вода " няколко следващи дни отстраняват неподходящите последици от запушването на канализационното оборудване. Те припомнят, че водата в канализацията е мощно нечиста и може да съставлява сериозна заплаха за здравето на хората, защото всяко задръстване на мрежата е причина за връщане на отпадъчната вода обратно към жилищни и публични здания.

В канализационните уреди са откривани и надалеч по-необичайни материали, в това число автомобилни гуми. Дунапрен до този миг обаче в този тип не е откриван.

"Софийска вода “ употребява случая още един път да подсети, че за естественото действие на канализационната мрежа са проблем даже и дребните боклуци, които постоянно попадат в нея. Една мокра кърпичка, клечки за уши, хранителен боклук или памперс, хвърлени в канала, са задоволителни да провокират "тапи " в тръбите, а от там и тежки провали на скъпоструващите уреди в пречиствателната станция, споделят специалисти от канализационния екип на компанията.

Най-традиционните "врагове " на канала са твърдите мазнини, трудноразтворими компактни и огромни по мярка хранителни останки, фасове, четина от домашни любимци, санитарни такъми, артикули от стъкло, текстил и всевъзможни картонени опаковки, както и строителни боклуци. В канала попадат и токсични артикули като живак, лакове и бояджийски материали, домашен препарати и фармацевтични артикули, които са съществено тестване в процеса на филтриране и съставляват риск за околната среда. Също по този начин при едно съществено задръстване те биха могли да обхванат в изби и приземни етажи на здания и да се трансфорат в евентуална заплаха за здравето.

"Софийска вода " “ се обръща с настойчива молба към всички поданици на столичния град да подават сигнали на безплатния телефон на сдружението 0800 1 21 21, онлайн посредством уеб страницата www.sofiyskavoda.bg или Facebook профила на сдружението, ако станат очевидци на сходни недобросъвестни действия. Така биха предотвратили възможна здравословна или имуществена вреда за своите съграждани и доста неудобства, в това число за себе си.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Раниха отец Иван: Щях да съм мъртъв, в случай че не се бях спънал <br>
Раниха отец Иван: Щях да съм мъртъв, в случай че не се бях спънал
 <br> Как <strong> комарите трансформираха историята </strong> на човечеството <br>
Как комарите трансформираха историята на човечеството
 <br> <strong> Кристина Агилера </strong> с приятна изненада за почитателите <br>
Кристина Агилера с приятна изненада за почитателите
 <br> Проучване разкрива <strong> половите секрети </strong> на британците <br>
Проучване разкрива половите секрети на британците
Последни  Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта Невиждано: Огромно количество дунапрен в столична шахта  <p>Едни от <strong>най-смешните</strong> GIF-чета в мрежата</p> Едни от най-смешните GIF-чета в мрежата  <p><strong>Звездите</strong>, които <strong>отказаха</strong> да си създадат <strong>пластична операция</strong></p> Звездите, които отхвърлиха да си създадат пластична...  Отец Иван Отец Иван за нападението: Искаше да вземе детето  <p>Жената-дракон похарчила&nbsp;хиляди, с цел да замязя на <strong>влечуго </strong>(СНИМКИ)</p> Жената-дракон похарчила хиляди, с цел да замязя на...  Nissan Leaf Зарядните станции са повече от бензиностанциите във...  <p>Тежка злополука на Е-79, има жертви</p> Тежка злополука на Е-79, има жертви  Експерт: Ремонтът на Експерт: Ремонтът на " Струма " ще отнеме повече от месец  <p>Започват тестванията на тол системата</p> Започват тестванията на тол системата  Гренландия Доналд Тръмп желае да купи Гренландия  Конгоански майки с децата им Откраднати деца от Конго, осиновени в Белгия  <p><strong>Френският художник</strong>, който избра Пловдив за собствен <strong>дом</strong></p> Френският художник, който избра Пловдив за собствен дом  Huawei Mate X Сгъваемият Mate X е отсрочен за ноември, само че има за какво  <p>Те са едни от <span style= Те са едни от най-следваните моделки в Инстаграм  <p>Какво време ни чака през уикенда</p> Какво време ни чака през уикенда  <p>Момиченце изнасилено и бито до гибел, Министерство на вътрешните работи сподели заподозрения</p> Момиченце изнасилено и бито до гибел, Министерство на вътрешните работи сподели...  <p>Норвегия e засякла радиоактивен йод от Русия</p> Норвегия e засякла радиоактивен йод от Русия  <p>Русия спря вноса на прасета и свинско от България</p> Русия спря вноса на прасета и свинско от България  <p>Почина известният пианист Христо Илиев</p> Почина известният пианист Христо Илиев  Борислав Игнатов „ Демократична България” предлага Борислав... Всичко от през днешния ден Виц на деня Отивам на кастинг за балерини и ме питат: - Имате ли опит? Отговарям: - 15 години вървене на пръсти нощем до хладилника стигат ли...? Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Нощта преди Голяма Богородица сбъдва стремежи  Младеж хвърли харизано BMW в реката, желал Jaguar  Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя  Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 година   - спомен за един прелестен артист Водещи вести  Гренландия Доналд Тръмп желае да купи Гренландия  Конгоански майки с децата им Откраднати деца от Конго, осиновени в Белгия  <p><strong>Френският художник</strong>, който избра Пловдив за собствен <strong>дом</strong></p> Мич Брезунек – френският художник, който избра Пловдив за собствен дом  <p>Едни от <strong>най-смешните</strong> GIF-чета в мрежата</p> Едни от най-смешните GIF-чета в мрежата  <p>Жената-дракон похарчила&nbsp;хиляди, с цел да замязя на <strong>влечуго </strong>(СНИМКИ)</p> Жената-дракон похарчила хиляди, с цел да замязя на влечуго  <p><strong>Звездите</strong>, които <strong>отказаха</strong> да си създадат <strong>пластична операция</strong></p> Звездите, които отхвърлиха да си създадат пластична интервенция  <p>Те са едни от <span style= Те са едни от най-следваните моделки в Инстаграм  Nissan Leaf Броят на зарядните станции във Англия е по-голям от броя на бензиностанциите  Huawei Mate X Сгъваемият Mate X е отсрочен за ноември, само че има за какво  <p>Норвегия e засякла радиоактивен йод от Русия</p> Норвегия e засякла радиоактивен йод на границата с Русия  <p>Русия спря вноса на прасета и свинско от България</p> Русия спря вноса на прасета и свинско от България  <p>Почина известният пианист Христо Илиев</p> Почина известният пианист Христо Илиев  <p>Иран тържествува, Гибралтар освободи супертанкера</p> Иран тържествува, Гибралтар освободи супертанкера „ Грейс 1 ”  &l </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР