България не възнамерява да увеличава разходите си за отбрана в

...
България не възнамерява да увеличава разходите си за отбрана в
Коментари Харесай

Balkan Insight гръмна: България е член на НАТО, но Русия й е партньор в отбраната

България не има намерение да усилва разноските си за защита в околните години, макар че главното условие на НАТО и Съединени американски щати е страните-членки да отделят най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за тази цел. Това написа Balkan Insight и показва и повода за отхвърли на София да извърши общото изискване- да резервира положителните си връзки с Русия. " България се опасява да не разсърди Русия и по тази причина освен няма да усили военния си бюджет, само че даже ще го понижи ", написа изданието.

Посочени са и съответни числа. През 2015 година страната е отделила в бюджета си 664 милиона $ за защита, това е едвам 1.16% от Брутният вътрешен продукт.През предходната година парите стават 769 милиона $ или 1.31% от Брутният вътрешен продукт. За 2017 година обаче има намаляване- отделените средства са 585 милиона $, по-малко, в сравнение с през 2015 и 2016 година.

Правителството на Борисов явно се насочва и към рационализация на 15-те руски МиГ-29, вместо закупуването на нови самолети. Страната като цяло е в цялостен застой във връзка с военните доставки и модернизирането на армията си и това също се прави умишлено, с цел да не се нервира Русия.

Налице е цялостно разминаване сред декларирани и действителни деъствия във военната сфера на държавното управление. Докато София остава официално член на НАТО, то от ден на ден се обръща към Москва като собствен основен сътрудник в областта на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР