България не трябва мълчаливо и лекомислено да отстъпва бившите царски

...
България не трябва мълчаливо и лекомислено да отстъпва бившите царски
Коментари Харесай

ВМРО скочи на ГЕРБ заради имотите на Симеон Сакскобургготски

България не би трябвало ”мълчаливо и безгрижно ” да отстъпва някогашните царски парцели на Симеон Сакскобургготски. Това се споделя в позиция от партия Вътрешна македонска революционна организация, до момента в който техният водач и вицепремиер Красимир Каракачанов е дружно със Сакскобургготски и премиера Бойко Борисов на публично посещаване в Саудитска Арабия. В Министерството на правораздаването вършат нов закон за споразумяване на собствеността на парцелите, за които фамилията на някогашния министър председател води каузи против страната. Според хората на Каракачанов би трябвало да се сътвори закон, който да опази тези в последна сметка държавни парцели.

" Наместо това обаче виждаме опити за „ договорка " със Сакскобургготски – очевидно против хипотетични негови интернационалните контакти. Последните са много съмнителни, само че демонстрират желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си ", пишат те.

Вътрешна македонска революционна организация припомня, че България от дълго време е република, въпреки и това да е решено с " нелегитимен референдум ", който следва да се повтори " в полза на коректността ". От партията се обръщат и към самия Сакскобургготски:

" Питаме: поради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете парцелите? Не е ли това обидно към личната Ви фамилна обвързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли? Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от искания! "

Вътрешна македонска революционна организация означават и грозния фасон на някои медии и публицисти да се обръщат към него с " Ваше Величество ", неприемливо както от позиция на протокола, по този начин и на обстоятелствата.

Темата за царските парцели се актуализира, откакто се разбра, че районното министерство е предложило отсрочване на две каузи - за " Врана " и за " Царска Бистрица ", за реализиране на съглашение. По първия проблем към момента няма изговаряне на първа инстанция, само че по втория страната е спечелила делото на втора инстанция. Вчера се разбра, че един от разновидностите за решение на въпроса е правене на специфичен закон за царските парцели. Появиха се и опасения, че Симеон ще осъди България в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург. Делото там обаче е поради морататориума, натрапен върху царските парцели по време на първия кабинет на Бойко Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР