България не трябва да пропуска историческата възможност да охранява въздушното

...
България не трябва да пропуска историческата възможност да охранява въздушното
Коментари Харесай

Радев: Историческа възможност е да охраняваме Северна Македония

България не би трябвало да пропуща историческата опция да охранява въздушното пространство на Република Северна Македония. Това съобщи президентът Румен Радев преди да отпътува за срещата на върха на НАТО в Лондон. На форума на високо ниво в английската столица ще бъде маркирана 70-годишнината от основаването на Алианса.

Радев добави, че до момента в който диалозите в тази тенденция са били отлагани от българска страна за " светлото бъдеще ", когато ще имаме ескадрила нови самолети, Гърция е сключила съглашение за тази задача. " С днешните ни благоприятни условия можем да изпълняваме пълноценно тази задача без никакви спомагателни разноски, тъй като тя се носи от базата за непрекъснато базиране Граф Игнатиево ", уточни Румен Радев, представен от dnes.bg.

Президентът напомни срещите си с министър-председателите Кириакос Мицотакис и Зоран Заев през миналите месеци, на които беше реализирано единодушие за осъществяване на среща сред министъра на защитата и началника на обраната на България с техните сътрудници от Гърция и Република Северна Македония за включването на България в защитата на въздушното пространство на югозападната ни съседка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР