България не се е запътила към период на голям икономически

...
България не се е запътила към период на голям икономически
Коментари Харесай

Николай Василев: Не управление, а комунистическа икономика

България не се е запътила към интервал на огромен стопански напредък, тъй като нито един от нужните детайли го няма.

Първо е данъчната система. Ако на огромен конгрес с присъединяване на вложители би трябвало да кажем какви са преимуществата на България, можем да посочим единствено ниските директни налози. Ако ги махнем, няма да има с какво да се похвалим.

България имаше една от най-красивите системи на Данък добавена стойност. А с въвеждането на диференцирани ставки и това се трансформира. Нищо не е позитивно в бизнес средата в България. Преобладават безпорядък и неустановеност. По отношение на непознатите вложения сме на опашката - те имат дребен дял от Брутният вътрешен продукт и страната не прави нищо в тази посока. По отношение на приватизацията има още какво да се направи. Но в този момент освен, че няма да приватизираме, а в Плана за възобновяване се приказва за нови държавни мастодонти.

В момента за концесии не се приказва, а всички автомагистрали, пристанища може да бъдат издигнати с пари от частния бранш. Държавните сдружения в този момент се преглеждат като втори и трети народен бюджет. Това не е ръководство, а комунистическа стопанска система, съобщи някогашният стопански министър Николай Василев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР